21:40 / 29.11.2020.

Autor: A.M./HRT

Bjelica: Nismo zaslužili pobijediti; Rožman: Izgubili smo dva boda

Nenad Bjelica i Simon Rožman

Nenad Bjelica i Simon Rožman

Foto: - / -

U derbiju Rijeke i Osijeka na kraju podjela bodova. Gosti iz Slavonije imali su igrača više, no dojam je da mogu biti itekako zadovoljni bodom.
U derbiju Rijeke i Osijeka na kraju podjela bodova. Gosti iz Slavonije imali su igrača više, no baš onda im je Rijeka zabila, a Bjeličina momčad, iako brojčano nadmoćna, na kraju je teško ipak došla do remija. - Mi generalno danas nismo dobro ušli u utakmicu, nismo se dobro nosili s njihovih 3-5-2. Oni su bili mirni na lopti, a mi smo uvijek kasnili u duele. To je bio razlog zašto sam na poluvremenu promijenio sustav, da možemo više preko bokova raditi pritisak. Nakon isključenja je došao gol kao plod naše individualne  greške. Puno smo mijenjali, iz 4-3-3 u 3-5-2, pa u 4-2-3-1, pa na kraju u 4-4-2, a igrači su sve to dobro primijenili na terenu i na kraju smo zasluženo došli do boda.

- Mi danas nismo zaslužili pobijediti, to treba priznati. Ovdje na Rujevici je teško igrati, teren je vrlo brz i treba mu se prilagoditi, tako da moramo biti zadovoljni i bodom, Osijek ovdje dugo nije pobijedio. Idemo kući s bodom, tjedan je dobar, sedam bodova iz tri utakmice, od toga dvije gostujuće i dvije iz "velike četvorke", tako da možemo biti zadovoljni, rekao je Bjelica.
Trener Rijeke Simon Rožman nije bio zadovoljan, ima dojam da je njegova momčad propustila pobjedu.

- Mislim da smo izgubili dva boda, odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, isto tako i drugo, nakon isključenja smo se jako dobro nosili. Odigrali smo jako dobru utakmicu. Osijek nas je stisnuo s igračem manje, što je normalno, ali na kraju je postigao eurogol, jer i nisu stvorili neke šanse, rekao je Rožman.
"