Bjelica: Nema nekog pravila za izlazak iz ovakve krize

04.08.2022.

13:44

Autor: A.M./HRT

Trener Osijeka Nenad Bjelica

Trener Osijeka Nenad Bjelica

Foto: . / NK Osijek

- U ovom trenutku najvažnije je podići samopouzdanje naših igrača i da se mi podignemo u svemu, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica na konferenciji za novinare uoči subotnjeg gostovanja u Puli.

Osječani će se na stadionu Aldo Drosina pokušati vratiti pobjedničkim navikama.


- Nakon nedjeljne utakmice igračima smo dali dva slobodna dana da razbistre glavu nakon tjedna koji nam je bio dosta težak. Vidjet ćemo koji će igrači biti na raspolaganju budući da, u odnosu na zadnju utakmicu, sigurno neće biti Nejašmića i Kleinheislera. Out je i Leovac, upitni su Fiolić, Žaper i Mierez, ali bez obzira na to mislim da ćemo na terenu imati dobru i kvalitetnu momčad koja je spremna suprotstaviti se suparniku i pobijediti ga, rekao je Bjelica i nastavio:


- Vidjet ćemo kako će nam se Istra suprotstaviti, ali u ovom trenutku najvažnije je da podignemo samopouzdanje naših igrača i da se mi podignemo u svemu. I prethodne utakmice su pokazale da nije važno tko je s druge strane, već kakvi smo mi. Jer mi u prethodnim utakmicama nismo bili na potrebnoj razini i zbog toga smo polučili slabe rezultate. Fokusirat ćemo se na nas, svaki igrač pojedinačno na sebe, ja kao trener na sebe. Ako budemo spremni preuzeti odgovornost, svaki u svom dijelu posla, onda ćemo doći i do kvalitetnog rezultata.

Bjelica nema jasan recept za izlazak iz negativne spirale:


- Nema nekog pravila kako se izlazi iz ovakve situacije. Ono što možemo je raditi bolje i kvalitetnije, svaki preuzeti odgovornost za ono što radi na terenu. Naravno da nas je jako uzdrmalo ispadanje protiv kazahstanske momčadi i zbog toga smo svi razočarani, ali moramo dati potporu našim igračima, u dvije godine su postigli jako lijepe rezultate, navijači su uživali borbu za prvaka u koju je prvi put u povijesti bio uključen i Osijek i zbog toga naši igrači zaslužuju respekt. Mi ćemo im ga dati, želimo ih podići, dovesti na razinu na kojoj su bili kada su najbolje igrali. Treba puno pozitivnih vibracija, pozitivne energije i razgovora, samo tako se može doći do pozitivnog rezultata.

Na druženju s novinarima bio je i vratar Ivica Ivušić, koji je dio karijere proveo u dresu Istre 1961:


- Sigurno da je težak tjedan iza nas, ali skupili smo glave, razgovarali među sobom, svi smo se pogledali u oči i rekli da moramo dati puno više za ovaj klub na treninzima i na utakmicama. Imamo dovoljno iskusnih igrača da bismo znali kako izaći iz ove situacije i siguran sam da ćemo već ovaj vikend okrenuti stvari na pozitivu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!