22:56 / 17.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Bivši trener Rijeke pristao na smanjenje plaće za 20 posto

Matjaž Kek (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Matjaž Kek (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Mijatović je ocijenio da će do nastavka prvenstva u Prvoj slovenskoj ligi proteći još najmanje pet tjedana.
Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek pristao je na smanjenje svoje plaće za 20 posto u odnosu na ugovor, u okviru nastojanja nogometnog saveza (SNZ) da smanji troškove za petinu.

- Kek će ubuduće, zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa dobivati za 20 posto manju plaću, potvrdio je u razgovoru za televizijsku postaju Planet TV predsjednik SNZ-a Radenko Mijatović, dodavši da su na to korektno pristali i izbornici ostalih selekcija, a plaće su smanjene i svim zaposlenicima u savezu.

Mijatović je ocijenio da će do nastavka prvenstva u Prvoj slovenskoj ligi proteći još najmanje pet tjedana i da će se vjerojatno igrati bez publike.

Savez će klubovima koji su u teškoj financijskoj situaciji nastojati pomoći tako da im što prije doznači njihov udio od prodanih prava za televizijske prijenose u prošloj godini te im sufinancirati dio troškova kako bi premostili "probleme s likvidnošću", a razmišlja se i o instrumentu stimulativnih nagrada klubovima koji će angažirati  više mladih igrača iz Slovenije budući da je u klubovima mnogo stranaca, naveo je Mijatović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!