Bivši osvajač "Hajdučkog srca" osuđen jer je poznaniku razrezao lice

20.01.2023.

18:08

Autor: A.M./HRT

Mirko Hrgović u šetnji Šibenikom

Mirko Hrgović u šetnji Šibenikom

Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Bivši igrač Hajduka i reprezentativac BiH-a Mirko Hrgović, dobitnik "Hajdučkog srca" u sezoni 2006./2007., osuđen je na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, javlja Slobodna Dalmacija.

Četrdesettrogodišnji Sinjanin nepravomoćno je osuđen jer je 2. kolovoza 2014. godine pred ugostiteljskim objektom u Sinju udario Antu Poljaka u lice oštricom razbijene čaše, nanijvši mu ranu dužine šest do 10 centimetara. Srećom, nije se dogodila teža ozljeda, a Hrgović se branio time da je Poljak vrijeđao njega i njegovu obitelj. Kad ga je počeo i fizički odgurivati, Hrgović ga je udario čašom u lice.


Kasnije je pokušao izgladiti sukob, a Poljak ga je navodno tražio 10 tisuća eura da ga ne prijavi policiji. Hrgović mu se nakon tog zahtjeva odlučio prestati javljati.


Sudski vještak potvrdio je da je Hrgović udario Poljaka od ranije razbijenom čašom, što mu je bila otegotna okolnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!