12:42 / 21.09.2019.

Autor: M.M./Hina

"Bit će Bili što su bili" žele ​reprezentaciju i sudjelovanje H​ajduka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Navijači Hajduka koji podupiru GI "Bit će Bili što su bili" protive se odluci HNK Hajduk o ne​​sudjelovanju u organizaciji utakmice ​hrvatske reprezentacije.
Navijači Hajduka koji podupiru Građansku inicijativu "Bit će Bili što su bili"  protive se odluci HNK Hajduk o ne​​sudjelovanju u organizaciji utakmice ​hrvatske reprezentacije, priopćili su iz te inicijative.

​​U svom su se priopćenju kratko obratili hrvatskoj javnosti i navijačima Hajduka povodom odluke kluba kako ne želi sudjelovati u organizaciji utakmice hrvatske reprezentacije ​koja će se protiv Mađarske u Splitu održati 10. listopada.

- Želimo iskazati i stav kako klub ne može i ne smije biti talac jednog dijela navijača Hajduka okupljenih oko jedne udruge koji ovakav stav nameću klubu agresivno i bez zadrške, a nismo sigurni da cjelokupno članstvo te i takve udruge to većinom podržava.​ Još manje smatramo kako H​ajduk ima ​oko 30 ​tisuća navijača​,​ a očito je kako se vodstvo kluba upravo povodi navodnoj volji tog dijela navijača koja se preze​n​tira kro​z​ vodstvo jedne udruge jer smo vidjeli i javna je spoznaja kako oni reagiraju i na same razgovore kluba s vodstvom HNS, navodi se u priopćenju​.

Iz te građanske inicijative naglašavaju i poručuju predsjedniku H​ajduka Marinu Brbiću da H​ajduk ima zasigurno više od 30 ​tisuća navijača ​i da kao navijači Hajduka žele ​hrvatsku reprezentaciju i sudjelovanje H​ajduka u punom angažmanu u organizaciji iste​, stoji na kraju priopćenja​.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!