Bišćan: Zajecu mogu biti zahvalan za sve u karijeri; Zajec: On je idući izbornik

17.05.2022.

11:09

Autor: HRT

Arhiva: Utakmica Superkupa izmedju prvaka Dinama i pobjednika kupa Hajduka - Velimir Zajec i Igor Biscan

Arhiva: Utakmica Superkupa izmedju prvaka Dinama i pobjednika kupa Hajduka - Velimir Zajec i Igor Biscan

Foto: Sanjin Strukic/ / PIXSELL

Dvije nogometne legende Dinama, Velimir Zajec i Igor Bišćan, susrele su se u Karlovcu u sklopu promocije biografije Zajeca, čiji je autor Sanjin Španović. Zajec je nahvalio Bišćana, a izbornik U-21 reprezentacije zahvalio mu se za sve u karijeri. 

- Gospodin Zajec je bio trener Dinama, a prije toga i sportski direktor koji je meni dao samopouzdanje i povjerenje da bi ja mogao pokazati svoj potencijal. Praktički prvu ozbiljnu utakmicu zaigrati u Ligi prvaka nije mala i jednostavna stvar, rekao je Bišćan, pa se prisjetio tog susreta: 


- Sjećam se, vodili smo na poluvremenu 1:0, ali izgledalo je kao da je pitanje trenutka kada ćemo primiti gol. Jardel, sjajni brazilski igrač stvarao nam je puno problema i trener Zajec mi je rekao da se zagrijem. Noge su mi se odsjekle, cijelo poluvrijeme sam trčao gore dolje, a u glavi mi je bilo samo kako ću ja to. Za to vrijeme u poluvremenu je on pitao igrače u svlačionici vjeruju li malom Bišćanu jer on jedini po njemu može zatvoriti Jardela i da on meni vjeruje. 


- Kad jedan čovjek s toliko iskustva i znanja stoji iza tebe, onda ti to diže samopouzdanje, a to je i osnovni preduvjet da pokažeš što stvarno možeš. Pobijedili smo 3:1, tako da je to ispalo jako dobro i moram biti zahvalan gospodinu Zajecu za sve što se poslije toga događalo. Ja imam jako lijepa i pozitivna iskustva iz rada s njim.

Zajec je istaknuo kako je Bišćan uvijek bio vrhunski igrač, ali i osoba te kao takav zaslužuje postati u budućnosti izbornik Vatrenih: 


- Igoru je bilo suđeno da postane nogometaš i vrhunski svjetski trener. To zaslužuje i po svom karakteru, čovjeka takvog karaktera nije baš lagano naći. On je izuzetno častan čovjek, izvrsno odolijeva svim menadžerskim fluktuacijama oko nogometa i on je najpošteniji najpozvaniji da vodi ove naše mlade. Vjerujem da će on danas, sutra biti izbornik naše državne reprezentacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!