12:58 / 13.10.2019.

Autor: M.M./HRT

Bišćan: Sve osim naše pobjede bio bi veliki neuspjeh

-

-

Foto: - / -

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u San Marino gdje će sutra igrati kvalifikacijskou utakmicu za Europsko prvenstvo 2021.
Mlada hrvatska nogometna reprezentacija sutra će u San Marinu igrati kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2021. godine. To je ujedno, nakon prijateljske utakmice protiv Mađarske, prvi pravi ispit za novog trenera Igora Bišćana.

Ovih 5-6 dana iskoristili smo da se upoznamo, priviknemo i počnemo stvarati neku našu zajedniču priču. Sve je zasad jako dobro. Dečki su kvalitetni, ozbiljni i lijepo je raditi s njima. I u tom kratkom periodu koji provodimo skupa mislim da je čast biti izbornik. Sada je na nama da rezultati daju konačni sud o tome kako ćemo raditi.

Što se tiče San Marina, svjesni smo da smo sutra veliki favorit i da bi sve osim naše pobjede bio veliki neuspjeh. Mislim da ćemo biti ozbiljni, a to znači da uz kvalitetu koji imamo pobjeda ne bi smjela biti upitna, rekao je Bišćan. 

Kulenović: Možemo i vjerujem da ćemo se kvalificirati na EP 2021.

- Nismo imali previše vremena, ali izbornik Bišćan u kratkom roku kliknuo je sa igračima, što smo i pokazali protiv Mađarske i u jako dobrom raspoloženju idemo u San Marino, rekao je Kulenović.

- Mislim da ova generacija može jako puno. Imamo još devet utakmica u ovom kvalifikacijskom ciklusu, nemamo puno prava na kiks, možemo i vjerujem da ćemo se kvalificirati na EP 2021. Vjerujem u nas.

Osvrnuo se i na novog trenera.

- Gdje god je trener Bišćan do sada radio napravio je rezultat. Bilo nam je drago kad je došao i odmah su ga svi prihvatili. Pomak se odmah vidio i u igri i na treninzima. Nije ništa posebno tražio od nas, samo je rekao da je osoba koja traži da svatko od nas gine na terenu za njega i da će on dati sve za nas. Najvažniji je pristup, protiv Mađarske dali smo sve od sebe, kao da je finale svjetskog prvenstva i to se pokazalo dobrim rezultatom, zaključio je Kulenović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!