12:20 / 10.10.2018.

Autor: HRT

Bišćan predstavljen u Rijeci: Nitko mi ne može zabraniti da se borim

Igor Bišćan (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Igor Bišćan (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Vjerujem da imam znanje i volju. Neće biti lagano, ali nitko mi ne može zabraniti da se borim", rekao je na predstavljanu Igor Bišćan.
Igor Bišćan predstavljen je na Rujevici kao novi trener Rijeke. Iako su jučer na tu vijest negativno reagirali iz Armade, Bišćan ih uvjerava kako će dokazati navijačima kako je dobra osoba i stručnjak. Armada je zamjerila Bišćana što je prije skoro 20 godina na jednoj utakmici između Dinama i Rijeke proslavio gol pokazujući na svoje međunožje navijačima Rijeke. Bilo je davno, uopće se ne sjećam se koju sam gestu učinio, ali nije bila primjerena. Ako se netko osjeća uvrijeđenim, ja se ispričavam. Pripisao bih to godinama, nezrelošću, mladosti... Na meni je da radom i ponašanjem pokažem navijačima koji su rezervirani prema meni, da sam kao osoba i stručnjak dovoljno dobar da me podrže. Da shvate da nema potrebe za tenzijama, rekao je Bišćan. Bišćan je na klupi Rijeke zamijenio Matjaža Keka, trenera koji je ostavio duboki trag na Kantridi i Rujevici osvojivši prvenstvo Hrvatske i dva Kupa. Neće biti lako uskočiti u Kekove cipele. Tko god da je došao nakon Keka bio bi promatran kroz prizmu njegovih odličnih rezultata, ali siguran sam da mogu nastaviti u Kekovom smjeru. Vjerujem da imam znanje i volju. Neće biti lagano, ali nitko mi ne može zabraniti da se borim, objasnio je Bišćan. Osvrnuo se Bišćan i na ciparski klub s kojim je potpisao predugovor, a njegov nagli odlazak kritizirao je igrač Anorthosisa Gordan Schildenfeld. Ovako je bilo. Potpisao sam predugovor s ciparskim klubom, ali u životu se događaju nepredviđene stvari. Ispričao sam se tim ljudima. Bio sam bez posla i odlučio sam da je vrijeme da počnem raditi. Stigla je ponuda Ciprana, već sam sve dogovorio, ali onda me kontaktirala Rijeka. Budući da predugovor nema istu snagu kao ugovor nisam imao nikakvih pravnih problema raskinuti. Procijenio sam da je Rijeka veći izazov, jasan je Bišćan. Bišćan je potpisao ugovor na četiri godine, a u njegovom stožeru su također bivši nogometaši, Ante Tomić i Renato Pilipović. Jednostavan sam čovjek i kao trener vrlo izravan i direktan u komunikaciji. Pokušavam biti pošten, ali znam da ne može svih 25 igrača imati isti tretman. Svi žele igrati. Ali s iskrenom komunikacijom to ide lakše. Volim vrijedne ljude, poštene dečke, borce, fajtere... Timske igrače koji nisu sebični. Ja sam takav.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!