Bišćan: Ovo neće biti dovoljno za ozbiljan rezultat na Euru

23.03.2023.

21:22

Autor: A.M./HRT

Igor Bišćan

Igor Bišćan

Foto: HNS / HRT

Hrvatska U21 reprezentacija odigrala je bez golova, 0:0. u prijateljskoj utakmici s Izraelom u Varaždinu, nakon koje slijedi dvoboj s Engleskom u Londonu 28. ožujka.

Ta dva susreta su prve provjere uoči priprema i nastupa mladih Vatrenih na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji krajem lipnja, gdje će Bišćanovi igrači biti u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom.


- Teška, žilava i tvrda utakmica. Izrael je pokazao ono što smo predviđali, organizirana su ekipa, tvrda za probiti. Većinu utakmice igrali su u agresivnom bloku s petoricom iza i nismo nalazili način, posebno na ovom terenu, koji je bio kakav je bio, kako to probiti, kako se približiti njihovom golu na neki lakši način. Uz sve to bilo je dosta prilika na obje strane da to ne završi ovako, 0:0, kako je završilo, moglo je biti dosta golova s obje strane, ali nije. Sve u svemu, vidjelo smo što nas čeka protiv Rumunjske i protiv Ukrajine, rekao bih da s oni minimalno ovoliko dobri, a vjerojatno i bolji, moramo biti svjesni da ćemo i mi morati biti bolji na Europskom prvenstvu, jer ovako, bojim se, neće biti dovoljno za neki ozbiljan rezultat kojem mi težimo, rekao je izbornik Igor Bišćan nakon susreta te dodao:


- Neki igrači nisu u najboljem stanju, nisu u najboljoj formi, dosta njih nema kontinuitet igara u klubovima i to se osjeti. Možemo samo priželjkivati da se to promijeni do šestog mjeseca.


Dosta je igrača u Varaždinu dobilo priliku...


- Svi koji su tu ovdje su s razlogom i ova utakmica bila je prilika da vidimo kako će izgledati. Neki su dobili više, neki malo manje, nije to ništa presudno. Pratit ćemo njihove igre do kraja sezone u našem prvenstvu. U ovoj drugoj utakmici vjerojatno nećemo toliko mijenjati, ovisno o stanju na terenu, ali ova utakmica je bila zamišljena da vidimo što je veći mogući broj igrača.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!