Bišćan: Nismo zaslužili više od poraza, moramo izvući pouke

29.03.2022.

21:22

Autor: I.Ž.K./HRT/HNS

Igor Bišćan

Igor Bišćan

Foto: Marko Jurinec / PIXSELL

Nakon poraza U21 hrvatske nogometne reprezentacije od Finske u kvalifikacijama za Euro 2023. izbornik Igor Bišćan nije skrivao nezadovoljstvo. 

U prvom dvoboju ovih protivnika mladi Vatreni su slavili 2:0 u Finskoj te se očekivala i pobjeda u Varaždinu. 

- Kriminalno prvo poluvrijeme, radili smo stvari koje se ne smiju raditi niti na nižim razinama. Nismo uspjeli uvjeriti igrače koliko je suparnik ozbiljan, ne vidim drugo objašnjenje. Finska je pokazala da rezultat u Finskoj nije bio realan, što smo znali, ali nismo mislili da će do ove mjere utjecati na pristup, prenosi portal HNS-a riječi izbornika Bišćana.

- Izgledali smo jako loše, ali uspjeli smo reagirati, i to je možda nešto pozitivno, da imamo karakter i mentalitet kao i prije, da se možemo skupiti i boriti se. Bili smo blizu izjednačenja, ali nismo zaslužili više od poraza. Moramo izvući pouke, dečki su mladi. Možda ne bismo pobijedili niti da nismo sami sebi zabijali golove jer Finska ima kvalitetu. Ipak, sami smo sebi presudili u prvom poluvremenu, dodao je Bišćan.

Susret je komentirao i hrvatski reprezentativac Bartol Franjić.

- Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, ušli smo u utakmicu na nedopustiv način za hrvatsku reprezentaciju. Napravili smo tri greške, Finska je kaznila sve tri. Sve smo im poklonili. U drugom poluremenu dali smo sve od sebe, pokušali se vratiti, imali još situacija za izjednačenje, ali nažalost nismo uspjeli. Finska je ozbiljna momčad, ništa ne poklanja, a sve je bolje izgledalo kad smo se konsolidirali u drugom poluvremenu, rekao je Franjić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!