21:08 / 19.02.2018.

Autor: HRT

Beusan o derbiju: Letica je trebao dobiti crveni, a Soudani je faulirao Lopeza

Mateo Beusan

Mateo Beusan

Foto: - / -

U emisiji Stadion Mateo Beusan analizirao je derbi Dinama i Hajduka rekavši kako je sudac Pejin u nekoliko navrata utjecao na ishod rezultata.
U emisiji Stadion Mateo Beusan analizirao je derbi Dinama i Hajduka rekavši kako je sudac Pejin u nekoliko navrata utjecao na ishod rezultata. U 52. minuti Nikola Moro napravio je prekršaj na Saidu što sudac nije kaznio, a u nastavku golman Hajduka Karlo Letica igra rukom na rubu šesnaesterca i ometa Soudanija u napadu. Ni to Pejin nije sudio, a Franck Ohandza zabio pobjednički gol za Hajduk. Izravni slobodni udarac je trebao biti dosuđen i crveni karton za Hajdukovog vratara Karla Leticu. Nema priče o centimetrima, nova pravila jasno govore da svako sprječavanje ovakve situacije treba se dati ta opomena. Ovo sudac ne može vidjeti, nema on 3D, nema dubinu da vidi gdje je ruka i lopta. Mogao je vidjeti prvi pomoćni koji ima kut gledanja, ali treba vidjeti da li je trkački mogao pratiti situaciju, rekao je Beusan pa je prokomentirao prekršaj na Saidu: Sagledavajući njegov kriterij iz prvog dijela, jasno da se ovdje radi o faulu More. Bih li ga ja sudio, o tom potom. I onda se ovo kasnije ne bi ni dogodilo. Na red je došao i nepriznat pogodak Saida zbog dosuđenog zaleđa: Vidite gdje se nalazi pomoćni sudac, tri metra je udaljen unatrag. U prvom trenutku nema zaleđa, a procijeniti s ovakve udaljenosti da je igrač nekoliko centimetara u zaleđu... Možemo reći da je pogodio, a imamo naputstvo da puštaš napadača ako si u dilemi. Međutim ne možemo ovdje reći da je greška. I za kraj Oko sokolova se osvrnulo i na na dosuđeni kazneni udarac za Dinamo kada je sudac i isključio Hajdukova stopera. Mislio sam u prvom momentu da je dosudio prekršaj nad Lópezom jer je jasno da je Soudani svojom rukom prouzročio da López pada i onda njegova ruka ide gore. To je zakon fizike. Sve ovo poslije nema veze. Trebao je biti dosuđen faul za Hajduk. Onda ne bi bilo penala ni drugoga žutog kartona. Ako je on procijenio da je to penal, onda to je za žuti karton. Ali činjenično je stanje da je prije toga morao dosuditi faul za Hajduk, rekao je Beusan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!