20:01 / 27.03.2020.

Autor: A.M./HRT

BBB-i podržali nogometaše Dinama: Hulje huškaju javnost na igrače

BBB (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

BBB (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bad Blue Boysi, koji su zadnjih dana junački pomagali građanima Zagreba nakon katastrofalnog potresa, podržali su igrače i trenera Dinama u sukobu s upravom kluba.
Bad Blue Boysi, koji su zadnjih dana junački pomagali građanima Zagreba nakon katastrofalnog potresa, podržali su igrače i trenera Dinama u sukobu s upravom kluba, prozvavši "despota", bjegunca od pravde i još uvijek maksimirskog vladara u sjeni Zdravka Mamića.
Priopćenje BBB-a prenosimo u cijelosti:
- Despotski, apsolutistički princip upravljanja našim klubom ponovno je pokazao svoje pravo lice.

Nije mogao Mamić protiv svoje prirode, a nisu ni klimači i poltroni mogli protiv njega pa je po Kužeovom poučku potjeran trener.

Svima je bilo jasno što je predstavljao povratak Mamića mlađeg na čelo sportske struke Dinama. Taj čovjek, koji je godinama parazitirao skupa sa svojim bratom i nećakom na transferima, osramoćenog i provaljenog, vraćen je u klub kao spasitelj s misijom da na daljinski izvršava hirove starijeg brata koji valja iste štoseve već petnaest godina. Ozbiljno opsjednut vlastitom imaginarnom veličinom, posebno je alergičan na pojave zbog kojih pada u drugi plan i anonimnost. Nijedna metoda nije dovoljno besramna za rješavanje takvih "anomalija" jer treba biti hulja najvišeg kalibra za ovo što je klub izveo u zadnjih par dana.

Usred najveće krize još od rata u kojoj se većina ljudi u državi bori za golu egzistenciju, koristeći najniže strasti, klub je vlastite igrače i trenere pribio na stup srama lijepeći im etiketu pohlepnih milijunaša i ostavljajući ih na milost i nemilost masama i medijima žednima krvi i senzacije. I mnogi navijači, ipak ljudi, ponekad naivni i suočeni s velikim životnim problemima i crnim oblacima koji prijete, refleksno su shvatili ovu situaciju kao crno-bijelu.

Već tri dana nahuškana javnost na proste faktore rastavlja igrače i trenere prve momčadi kojima je tzv. "uprava" zavezala ruke i začepila usta da se obrane i kažu svoju stranu priče u situaciji koja je sve samo ne crno-bijela. Nisu u upravi  riskirali pobunu trenera i igrača, niti su radi manje uštede  režirali ovaj igrokaz. Niti je slučajno cijela operacija izvedena na brzinu baš u ovo vrijeme.

Potpuno je nadrealna činjenica da je onaj koji stoji iza svega aboliran od strane tijela kluba dok se istovremeno na ovakav način ponižava trenera i igrače u čiji su se karakter još jučer kleli. Kojima su teatralno uručivali specijalne dresove zbog odanosti klubu i potpisivali doživotne ugovore.

Sve to je samo refleksija opće šizofrenije u kojoj se klub nalazi, potpune netransparentnosti i bacanja prašine u oči navijačima i svima koji vole Dinamo.

A igrači imaju sada priliku pokazati kakvi su, imaju li osjećaj za ovaj klub, navijače, za ljude ovog grada i ove zemlje koje su više sile ponovno bacile na koljena, pišu Boysi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!