13:39 / 22.03.2018.

Autor: A.M./Hina

BBB-i dijeli letke protiv privatizacije Dinama, Bandić "ne čita letke"

Navijači Dinama dijele letke ispred zagrebačke skupštine (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)

Navijači Dinama dijele letke ispred zagrebačke skupštine (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Skupina navijača i članova Dinama okupila se u četvrtak ispred zagrebačke Gradske skupštine dijeleći gradskim zastupnicima letke protiv privatizacije Dinama.
Skupina navijača i članova Dinama okupila se u četvrtak ispred zagrebačke Gradske skupštine dijeleći gradskim zastupnicima letke s porukom Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati. Ne prodaje se svetinja, a gradonačelnik Milan Bandić novinarima je na pitanje je li moguća privatizacija Dinama odgovorio: Pa sve je moguće.

Okupili smo se kako bi podijelili gradskim skupštinarima letke i upozorili ih na činjenicu da se pokušava progurati privatizacija Dinama, kojom bi se legalizirala pljačka koja traje godinama, izjavio je novinarima član kluba Dinama koji je želio ostati anoniman.

Rekao je kako su svjesni da su pojedine gradske strukture, odnosno Gradski ured za upravu, pomagali Upravi Dinama da se riješi svojih članova.

Na letku koji su dijelili gradskim zastupnicima navodi se da Uprava GNK Dinamo od 2014. godine izrađuje elaborat kojim bi se pokrenula ponovna privatizacija Dinama. Tako bi se legalizirala pljačka u kojoj su klub i Hrvatska oštećeni za najmanje 270 milijuna kuna, što je više od procijenjene vrijednosti Dinama.

Dinamo egzistira kao privatni bankomat klike koja predstavlja moralni talog našeg društva, a privatizacijom se odobravaju njihovi dosadašnji postupci, tvrdi se u letku.

Ovim putem zahtijevamo od Skupštine Grada Zagreba da momentalno putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti onemogući rad nelegalne i nedemokratski ustrojene Skupštine GNK Dinama te da se pokrene proces raspisivanja izbora po načelu jedan član = jedan glas. Predugo trpimo samovolju, tiraniju i pljačku u Dinamu koja ima politički blagoslov lokalne vlasti, navodi se u letku.

Bandić, koga su novinari pitali da prokomentira prosvjed i dijeljenje letaka, prvo je tvrdio da ne zna o čemu je riječ ni tko je napisao letak, a nakon što su mu pokazali letak rekao je da on ne čita letke.

Što se tiče moguće privatizacije Dinama, Bandić je odgovorio: Pa sve je moguće, pa i Hajduk je privatiziran u skladu sa zakonom i procedurom i pozitivnim zakonskim propisima. Ali, to nije tema letka, nego tema je ozbiljan posao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!