19:16 / 11.04.2020.

Autor: Robert Jelečević/HRT

Bašić za HRT: Želim napredovati i vratiti se u Hajduk što bolji

-

-

Foto: - / -

Bašić je imao problema s formom po dolasku u Bordeaux, prevladao je to te je odlično igrao uoči prekida.
Situacija u Francuskoj što se tiče korona virusa je vrlo loša te se o nastavku nogometnog prvenstva još ne govori. U kontaktu smo s našim sportašima koji ondje čekaju završetak pandemije. U Bordeauxu se udomaćio Hajdukov dečko iz zagrebačke Dubrave Toma Bašić, s kojim je razgovarao Robert Jelečević.

- Ovdje u Bordeaux čak i nema skoro nijednog zaraženog slučaja, ali ima u regiji. Onda iz regije dolaze u ove bolnice, i eto to je ono koliko ja znam kakva je trenutno situacija ovdje kod mene, rekao je član hrvatske mlade nogometne reprezentacije.

Situacija je kao i u ostalim klubovima, smanjenje su plaće.

- Uzimat će 30 posto od plaće, svi igrači su se složili, mislim da je to sasvim u redu.

Unatoč višku slobodnog vremena, nema dosade. Društvo mu pravi bratić.

- Igramo badminton, pikado, rukomet... Prije same korone smo napravili teren - umjetnu travu kao da sam znao da će biti ovakva situacija tako da mogu trenirati i stvarno imam dobre uvijete, nemam se što žaliti.

Bašić je imao problema s formom po dolasku, prevladao je to te je odlično igrao uoči prekida.

- Ja sam zadovoljan, svi u klubu su zadovoljni sa mnom. I da, sad me malo spriječila korona, ali status je stvarno puno, puno bolji tako da se ne bojim što će biti nakon korone. Imamo svoj kamp, prekrasan stadion, stvarno izvanredni uvjeti za jedan klub iz lige petice.

Vjeruje da će zaigrati za A reprezentaciju, a što se tiče klupskog nogometa - i iako je iz zagrebačkog kvarta - jedan klub je za njega iznad svih.

- Nadam se da ću zaigrati za reprezentaciju ako nastavim ovako. Hoće to biti sad ili u budućnosti, ne znam, Ja sam uvijek spreman i jedva čekam. Eto volim reći da sam ja ovdje vani, želim napredovati, pripremiti se da se vratim u Hajduk što bolji. Vrlo jednostavno, otac mi je iz Dalmacije, točnije iz Pirovca, to je blizu Šibenika i od rođenja je samo Hajduk. Ja sam u Dubravi inače, ima više navijača Dinama, ali nikad nisam imao problema s tim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!