11:31 / 13.05.2020.

Autor: HRT

Barišić o neodigranoj utakmici: Pamtim nelagodu i erupciju nezadovoljstva

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U znak sjećanja na 13. svibnja 2020. godine iz Dinama su se prisjetili svih onih koji više nisu s nama.
Na današnji dan obilježava se 30. godišnjica nikada odigrane utakmice između Dinama i Crvene zvezde na stadionu Maksimir.

U znak sjećanja na 13. svibnja 2020. godine iz Dinama su se prisjetili svih onih koji više nisu s nama.

Predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica uprave Vlatka Peras, član uprave Krešimir Antolić, sportski direktor Zoran Mamić, glavni trener prve momčadi Igor Jovićević te prvotimci Arijan Ademi i Dominik Livaković predstavljali su delegaciju Građanskog nogometnog kluba Dinamo koja je u srijedu u jutarnjim satima položila vijenac i zapalila svijeće na spomenik svim navijačima Dinama poginulim u Domovinskom ratu.

- Na neki način bio sam i sudionik tog događaja, tada sam bio u upravi kluba. Sjećam se kako je to izgledalo, pamtim cijelu nelagodu i erupciju nezadovoljstva zbog selektivnog pristupa policije koja je mirno promatrala zbivanja i divljanje huligana gostujućeg kluba na južnoj tribini. Žestoko su reagirali kada su naši krenuli u svojevrsni protuudar s namjernom da obrane stadion i zaštite svoje navijače. Bio je to pokazatelj društvenih kretanja u to doba. Sjećam se da smo u tom metežu i zbunjenosti razgovarali s tadašnjim vodstvom Crvene zvezde. Vođa puta bio je njihov tadašnji direktor Vladimir Cvetković, a vidjelo se da niti njemu i cijeloj delegaciji nije svejedno za sve to što se događalo. Cijela ta atmosfera prenijela se na sportska događanja i na neki način je pokazala i sugerirala kraj jednog sustava i jedne zemlje. Sa zgražanjem i ogorčenjem komentirao sam u tom trenutku događanja s Ottom Hofmannom, ranijim dugogodišnjim klupskim čelnikom. Na današnji dan prisjećamo se tog događaja i svih onih koji nisu više s nama, koji su izgubili živote u Domovinskom ratu, rekao je po završetku polaganja vijenca i odavanja počasti predsjednik kluba Mirko Barišić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!