Bahtijarević: Stanka će poslije uzrokovati probleme sportašima

14.04.2020.

19:27

Autor: A.M./Edin Mahmuljin/HRT

default error photo
Sve dulja stanka zbog koronavirusa sportašima stvara velike probleme u održavanju forme. Što o tome misle dr. Zoran Bahtijarević, Marino Bašić i Mile Škorić?
Sve dulja stanka zbog koronavirusa sportašima stvara velike probleme u održavanju forme. Uglavnom svi oni treniraju doma, no postavlja se pitanje koliko će biti spremni za završetak sezone u kojoj će raspored natjecanja biti zgusnut i vrlo naporan.  Razgovarali smo o tome s kapetanom Osijeka Milom Škorićem, kondicijskim trenerom Marinom Bašićem i liječnikom hrvatske nogometne reprezezentacije Zoranom Bahtijarevićem.
- Nijedan trening ne može nadomjestiti napor koji daje utakmica, činjenica je da su oni već sad skoro dva mjeseca bez utakmice, a kad krenu bit će tri i više, rekao je Bahtijarević, dodavši: - Od Drugog svjetskog rata rata nismo imali situaciju kao što je ova u sportu, čak i za vrijeme Domovinskog rata u određenim dijelovima Hrvatske se moglo se normalno trenirati i živjeti. - Ja sad tu ne govorim o tehničkim problemima, ne govorim o psihološkim problemima, ne govorim da će neki koji su imali formu je morati opet pronaći, ja doista govorim o zdravstvenim problemima, gdje se može dogoditi čitav niz onih sitnih malih mišićnih ozljeda. Očekujem da će u takvim naporima dolaziti do tih malih istegnuća, bolova u mišićima zglobovima, možda čak i pucanja mišića. Dodatne preglede morati će obavljati sportaši koji su preboljeli koronavirus koji može izazvati razne bolesti pluća. - Oštećenja na plućima, smanjeni kapacitet, povećani otpor ili nešto što bi uputilo da se ide na specijalističku obradu, zaključuje Bahtijarević.
Više pogledajte  u videu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!