23:31 / 03.05.2020.

Autor: HR2 / Sanja Žiger Frljuk

Bahtijarević iznio argumente za nastavak HNL-a

Zorislav Srebrić, Zoran Bahtijarević (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Zorislav Srebrić, Zoran Bahtijarević (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dr. Zoran Bahtijarević iznio je neka od promišljanja u emisiji Sport i glazba.
Početak novoga tjedna trebao bi razbistriti promišljanja u Hrvatskom nogometnom savezu glede nastavka HT Prve lige, ali i okončanja ostalih natjecanja. Zanimljivo je stoga bilo čuti razmišljanja člana HNS-ove Radne skupine za nastavak natjecanja, dr. Zorana Bahtijarevića.

Iako se svakim danom sve više dovodi u pitanje smisao nastavka nogometnih natjecanja, osobito u HNL-u gdje financijski gubici u slučaju otkazivanja ostatka sezone nisu veliki kao u nekim drugim ligama, čini se da u HNS-u prikupljaju argumente da se nastavak ipak dogodi.

 - Postoje različiti motivi za nastavak prvenstva. U nekim zemljama to su ogromni financijski gubici zbog izostanka novca od TV prava, što je u Hrvatskoj trenutno manji motiv. Ja nisam pobornik potpunog ukidanja natjecanja i to prvenstveno zbog igrača, jer ako im ukinemo utakmice pauza će trajati ukupno šest mjeseci, što znači gubitak praktički cijele godine za povratak u formu. Dakle, kondicija je jedan od razloga, drugi je psihološke prirode, jer povratak nogometu imao bi povoljan efekt na sve nas. I konačno, ono što meni osobno nije bitno, ali može biti jedna od nuspojava, je to da će one lige koje će se igrati privući veću pozornost cijelog svijeta. To će omogućiti našim klubovima i igračima da se pokažu na puno većoj sceni, iz čega se mogu izroditi i neka druga dobra, rekao je gostujući u emisiji Sport i glazba.

 - Intenzivno radimo već nekoliko tjedana, a na prvom nam je mjestu zdravlje igrača i ako se već želimo vratiti natjecanju, onda to moramo učiniti na ispravan način. Zato smo oformili tu radnu skupinu koju čine medicinski stručnjaci, ali i ljudi iz Saveza koji se brinu za tehničku pripremu, kako bismo zadovoljili sve aspekte za nastavak prvenstva, rekao je Bahtijarević, višegodišnji liječnik Vatrenih, a ujedno i dopredsjednik UEFA-ine Zdravstvene komisije.

Cijeli razgovor dr. Bahtijarevića sa Sanjom Žiger Frljuk možete poslušati ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!