20:24 / 29.03.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Badelj: Moramo pokazati zajedništvo na terenu

Milan Badelj

Milan Badelj

Foto: Drago Sopta / HNS

Uoči dvoboja s Maltom u utorak na Rujevici u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. hrvatski reprezentativac Milan Badelj samtra da Vatreni na terenu moraju pokazati zajedništvo.

- Očekujemo tip utakmice u kojemu će se od nas tražiti da budemo pravi i da inzistiramo na načinu na koji mislimo da je pravi, da se probije bunker. Kretanje u prazan prostor, traženje dubine koju će oni minimalizirati - to su smjernice koje moramo pratiti, najavio je utakmicu Badelj.

- Moramo pronaći tu kompaktnost i zajedništvo na terenu, moramo biti ekipa 90 minuta, bitno je da budemo ekipa u svakom trenutku utakmice, rekao je Badelj dodavši da hrvatsku reprezentaciju očekuje tvrda utakmica.

- U principu kada se ekipe zatvore, to onda nisu neki spektakli, to su tvrde utakmice u kojima je jako bitno postići taj prvi pogodak. Poželjno je da dođe što prije. Reprezentacije koje su se naviknule godinama braniti, one ne ulaze u paniku i probleme ni kada ne gube 1:0 ili 2:0, rekao je Badelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!