14:13 / 27.04.2020.

Autor: I.L./HRT

Antina lopta hit aukcije za povratak Palčića u Petrovu

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U tijeku je velika aukcija sportskih suvenira za pomoć Petrovoj.
Mnogi su se hrvatski sportaši uključili u akciju za nabavu medicinske opreme za Zavod za neonatologiju koji je teško oštećen u nedavnom potresu. Darovali su vrijedne predmete, rekvizite, rukavice, startne brojeve, dresove i slično putem Facebook stranice ''Vratimo Palčiće u Petrovu''.

Uz sportaše u akciju, koju su zajednički pokrenuli Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" i Udruga "Dinamo to smo mi", uključili su se i mnogi navijači, također doniranjem svojih uspomena sa sportskih borilišta.

Najčešće se doniraju dresovi, ima ih i vrijednih - s potpisima igrača, no najviše je pažnje privukla objava u kojoj Ante poklanja nogometnu loptu s potpisom Ryana Giggsa koju je dobio od velškog trenera i bivšeg nogometaša tijekom posjete Udruzi za Down sindrom Zagreb.

Početna cijena licitacije bila je 200 kuna, međutim dogodilo se nešto nevjerojatno. Posjetitelji su počeli uplaćivati novac, ali žele da Ante zadrži loptu. U preko 230 komentara, koliko je objava skupila u 17 sati, uglavnom se nalaze potvrde o uplati uz komentar: - Lopta ostaje kod Ante.- Zahvaljujući plavim dečkima i svemu onome što su oni napravili i građanima koji su se samoorganizirali na stranici koja je otvorena "Vratimo palčiće u Petrovu" sad smo već prešli milijun kuna, rekla je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" Željka Vučko.

Cilj je prikupiti četiri milijuna kuna za Odjel neonatologije kako bi se uredio opremom koja život znači.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!