15:08 / 10.09.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Analiza susreta u Bakuu: Ne radi se o kvaliteti, već o pristupu

Azerbajdžan - Hrvatska. Bahlul Mustafazade, Bruno Petković (Luka Stanzl/PIXSELL)

Azerbajdžan - Hrvatska. Bahlul Mustafazade, Bruno Petković (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić bio je razočaran sinoć nakon utakmice u Bakuu te je priznao i svoje pogreške i odgovornost.
Neočekivani rezultat u Azerbajdžanu pokvario je dojam nakon sjajne hrvatske predstave u Slovačkoj, te otežao plasman Vatrenih na Europsko prvenstvo 2020. godine. Međutim, svjetski doprvaci unatoč 1-1 iz Bakua i dalje sami odlučuju o svojoj sudbini.

Izbornik Zlatko Dalić bio je razočaran sinoć nakon utakmice u Bakuu te je priznao i svoje pogreške i odgovornost.

- Nakon utakmice Dalić nije mogao obraniti ni igru naše reprezentacije, ali ni svoju neodlučnost u povlačenju očito potrebnih poteza. Bilo je jasno da su Brozović i Rebić potpuno izvan utakmice. Najviše me čudi igra Marcela Brozovića, koji je bio uvjerljivo naš najbolji igrač protiv Slovačke, a jučer kao da nije imao motivacije i razloga da istrči na travnjak, rekao je novinar Ivo Mikuličin u Studiju 4.

- Mogao je isto tako Dalić reći nakon dvoboja: fali mi Rakitić, fali mi Vrsaljko, igrači koji donose dodatnu vrijednost. Azerbajdžan je išao čvrsto od početka, a naši su igrali na način "sad će to ići samo po sebi". Dogode se takve utakmice, istaknuo je Ante Breko.

Nakon Rusije nismo pronašli odgovor na oscilacije u igri.

- Nije lako nadoknaditi onoliki broj kvalitetnih igrača koliko smo ih izgubili nakon SP-a u Rusiji. Ne radi se toliko o kvaliteti, već o pristupu. Lošem smo pristupu kumovali i mi novinari jer smo proglasili utakmicu protiv Slovačke gotovo najboljom svih vremena hrvatske reprezentacije zaboravljajući da je Slovačka druga europska liga, a da smo mi u Rusiji igrali protiv svjetskih reprezentacija, dodao je Mikuličin.

Do kraja kvalifikacija još su tri kola i dvije pobjede sigurno donose EURO.

- Mi smo tu konstanta. Da se sad dogodi da izgubimo od Mađarske u Splitu ili od Walesa, to je silazna putanja, bila bi panika. Ali zaista nema panike. Treba samo naglašavati pozitivu i davati energiju igračima da kroz klupske nastupe izbore željenu formu, smatra Breko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!