13:29 / 13.03.2018.

Autor: L.M./HRT

Američka turneja Vatrenih na Hrvatskoj radioteleviziji

Hrvatska nogometna reprezentacija (Igor Kralj/PIXSELL)

Hrvatska nogometna reprezentacija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez i Hrvatska radiotelevizija postigli su dogovor o kupnji televizijskih prava za izravne prijenose prijateljskih utakmica koje će Hrvatska odigrati u SAD-u.
Hrvatski nogometni savez (HNS) i Hrvatska radiotelevizija (HRT) postigli su dogovor o kupnji televizijskih prava za izravne prijenose prijateljskih utakmica koje će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati u SAD-u tijekom ovoga mjeseca. Gledatelji će, naime, krajem ožujka moći uživati u izravnome prijenosu dviju sjajnih prijateljskih utakmica koje će naša reprezentacija u najjačemu sastavu odigrati u SAD-u, a rezultat je to dogovora predsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza Davora Šukera s vodstvom Hrvatske radiotelevizije. Predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, Vatreni će u petak 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju igrati protiv Perua. Riječ je o jedanaestoj reprezentaciji svijeta, neporaženoj u posljednjih osam kvalifikacijskih susreta, koja je do svojega prvoga Svjetskog nogometnog prvenstva nakon 26 godina stigla kroz dodatne kvalifikacije protiv Novoga Zelanda. Četiri dana poslije, u utorak 27. ožujka, naša će se reprezentacija na spektakularnome stadionu AT&T u Dallasu suprotstaviti Meksiku, s kojim je već igrala pet puta te ostvarila tri pobjede i dva poraza. Meksikanci drže 17. mjesto na FIFA-inoj ljestvici, a zahvaljujući svojemu plasmanu u Rusiju osigurali su Svjetsko nogometno prvenstvo sedmi put zaredom – na prethodnih šest Meksikanci su svaki put izborili drugi krug. Utakmice protiv Meksika i Perua bit će izvrsna provjera hrvatskoj reprezentaciji uoči Rusije, a javnome medijskom servisu bit će sjajan uvod za praćenje Svjetskoga nogometnog prvenstva, s kojega će Hrvatska radiotelevizija u lipnju i srpnju prenositi sve utakmice. Osim na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) izravni prijenosi prijateljskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije protiv Perua i Meksika u Sjedinjenim Američkim Državama bit će dostupni i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. Podrobniji podatci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije nalaze se na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i na podstranicama za novinare press.hrt.hr, a podatci o sportskim vijestima na podstranicama sport.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!