"Ako ne možemo dobiti Maltu, onda ne trebamo ići u Katar"

09.11.2021.

12:26

Autor: Studio 4/HRT

Edo Pezzi

Edo Pezzi

Foto: Studio 4 / HRT

U emisiji Studio 4 gostovali su Edo Pezzi i Ivo Mikuličin. Tema je bila hrvatska reprezentacija i utakmice s Maltom i Rusijom.  

U studiju su se prisjetili utakmice s Maltom iz 2005. godine kada smo odigrali neriješeno. 

- Radio sam tu utakmicu, ja sam bio šest, sedam utakmica na Malti. To je bila jako čudna utakmica, bilo je gusto. Mi smo poveli u 14. minuti preko Kranjčara, oni su izjednačili pred kraj i to je bila trka da se ne izgubi utakmica. To je dokaz Daliću da se uvijek može izgubiti utakmica. Ako ne možemo dobiti Maltu, onda ne trebamo ići u Katar, prisjetio se Pezzi kaotične utakmice s Maltom u gostima. 


Hoće li Modrić biti spreman za Maltu i treba li riskirati ? 


- Bilo bi dobro da uopće ne ide na put, da ostane ovdje i trenira. Mi imamo momčad koja može dobiti Maltu, samo treba ući malo ozbiljnije, odlučnije. Ako zaigramo muški kako treba, onda će Malta dobiti svoje. No, oprez je uvijek nužan, rekao je Pezzi. 

Koliko je bitno ozračje u reprezentaciji ?


- Ja mislim da Dalića treba pustiti na miru, on ima svoje probleme i on je uputio pozive svim igračima koji to objektivno zaslužuju, radilo se o povratku Petkovića ili pozivu mladom Sučiću. Dalić je bio majstor za psihološku pripremu pa ne vjerujem da će ovaj put zakazati, naglašava Mikuličin.


Je li vrijeme za neka neočekivana rješenja? 


- Petković nije špica, on u reprezentaciji mora igrati igrača koji je bliži špici. Mi u reprezentaciji nemamo špicu, nije to ni Livaja ni Kramarić. Teško se odlučiti kome dati prednost, valjda će Bog prosvijetliti pamet Daliću u tim presudnim trenucima. Ja se radujem pozivu Sučića koji za razliku od drugih nekih veznih igrača ima jasne defenzivne odlike, rekao je Mikuličin. 

Ima li u ovom trenutku prednost Majer ispred Vlašića ako bi Modrić preskočio Maltu?


- Majer zaslužuje neko mjesto, da uđe u drugom poluvremenu ako nekom od ovih iskusnijih ne bude išlo, ali ostavimo to izborniku. Dalić živi s igračima, on najbolje zna. Ne bi bilo pametno forsirati s Vlašićem, objasnio je Pezzi. 


Obrana je ključ pobjede i stabilna obrana je potrebna kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi, složni su oko toga Pezzi i Mikuličin.

- Treba dati priliku Ćaleti, onako kako se on nosi s najboljim napadačima svijeta jasno govori da je on sazrio kao igrač. Druga stvar, Ćaleta zna igrati kad igramo protiv inferiornih suparnika, on djeluje kao vezni igrač, ima pas, dugu loptu. Što se tiče Gvardiola, ja sam za to da on igra lijevog beka.

Ako je vjerovati izvorima iz kluba Dinamove muke počivaju na tome što se igrači ne plaše Krznara, plaši li se itko Dalića?


- Prošlo je vrijeme trenera koji su bili Atila Bič Božji. Došlo je vrijeme trenera intelektualaca, koji razgovorom stvaraju dobru atmosferu i mislim da je Dalić u odnosu na Krznara u tome majstor, rekao je Mikuličin.


Novinari su odlučili ne kritizirati rezultate izbornika, nije moguće pronaći članak koji govori protiv igrača, a da je to pravi pristup misli i Mikuličin.

- Koji je drugi izbor, treba ostaviti izbornika i igrače na miru. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!