08:18 / 09.06.2020.

Autor: Željko Kapelari/HRT

Agonija bivšeg prvoligaša sa Stanova

17.05.2015., stadion Stanovi, Zadar - 1. HNL, 34. kolo, NK Zadar - NK Rijeka. Marko Tesija, Marin Tomasov (Dino Stanin/PIXSELL)

17.05.2015., stadion Stanovi, Zadar - 1. HNL, 34. kolo, NK Zadar - NK Rijeka. Marko Tesija, Marin Tomasov (Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Neopoziva ostavka Kneževića na mjesto direktora NK Zadar.
Damir Knežević podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora Nogometnog kluba Zadar. Knežević je ostavku ponudio na sjednici Nadzornog odbora kluba čiji su je članovi i prihvatili. Novi direktor sada je Marin Antonio Kokić.

Razlog odlaska, kaže Knežević, nije pritisak nagomilan brojnim problemima koji u posljednje vrijeme pritišću klub sa Stanova, već nemogućnost obavljanja istih funkcija u dva različita kluba. Naime, Knežević je i predsjednik novoosnovanog Hrvatskog nogometnog kluba Zadar i kao takav njegove su funkcije u koliziji.

- Razlozi moje ostavke su jednostavni. Funkcije koje obnašam kao direktor u NK Zadru i predsjednik u HNK Zadar su u koliziji. A kako mi u HNK Zadar mislimo prijaviti natjecanje za svoje članove, da ne bude kolizije između te dvije funkcije odlučio sam podnijeti ostavku. Da je bilo moguće i da nema zakonskih opterećenja ja bi ostao u NK Zadar. Problemi se javljaju u svakom poslu ali oni nisu bili razlog zbog koje sam podnio ostavku.

NK Zadar nije dobio licenciju Hrvatskog nogometnog saveza za Drugu HNL i to zbog neispunjenja čak 32 kriterija, račun kluba je u blokadi još od 20. siječnja, a igrači i djelatnici već preko četiri mjeseca nisu primili plaću.

- Mi smo u postupak dobivanja licencije krenuli u dobroj vjeri. Nismo bili u blokadi. Ali nakon dva tjedna otprilike od prijave nastupila je višemilijunska blokada. Grad Zadar se izjasnio da više ne želi financirati NK Zadar i u takvim uvjetima je bilo jako teško funkcionirati. Jer bez normalne financijske situacije i likvidnosti je jako teško ishoditi licenciju, kaže Knežević.

Predsjednik Nadzornog odbora Josip Miočić po završetku sjednice rekao je kako po Zakonu o trgovačkim društvima, što NK Zadar jest, klub ne može ostati bez odgovorne osobe pa je Nadzorni odbor jednoglasno na tu funkciju postavio dosadašnjeg tajnika kluba Marina Antonija Kokića.

Dodajmo i kako je na sjednici Nadzornog odbora ostavku na mjesto člana tog Odbora podnio Šime Kokić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!