13:38 / 02.05.2020.

Autor: SN/HRT

Ademi o pregovorima u Dinamu: Bili smo povrijeđeni i zbunjeni

Bruno Petković, Arijan Ademi (Marko Prpic/PIXSELL)

Bruno Petković, Arijan Ademi (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Igrači su na kraju pristali na smanjenje plaća, a Bjelica je napustio klub.
- Nismo dobili vrijeme za dogovor, odluka je ishitrena. Sporno je bilo što su mjere trebale trajati godinu dana, a problem je bila i jedna rata, rekao je kapetan Dinama Arijan Ademi u razgovoru za Sportske novosti o pregovorima koji su se vodili u klubu vezano uz smanjenje plaća.

Iz kluba su tada tvrdili da su i tadašnji trener Nenad Bjelica i igrači decidirano odbili bilo kakve rezove, a tvrdnje o "ishitrenosti, jednostranosti i izostanku analiza i komunikacije" nazvali netočnima.

Igrači su na kraju pristali na smanjenje plaća, Bjelica je napustio klub. Poslije je izjavio kako se s "dobrom komunikacijom moglo naći bolje rješenje za sve".

- Nismo mi bili samo povrijeđeni, nego zbunjeni, jer smo čuli da klub dobro stoji, a povrijeđeni smo bili ishitrenom objavom odluke u javnosti. Razočaran sam izostankom zajedništva. Trebali smo biti nikad bliže u svemu ovome, a ne baciti nas javnosti na volej. Trebali smo pomagati onima koji nemaju, a ove stvari rješavati unutar četiri zida kuće kao obitelj. A ne da naš problem čita cijelo naselje, u našem slučaju cijela Hrvatska, istaknuo je Ademi.

Priznaje, kad su napokon sjeli za stol pregovori su bili završeni za nekoliko dana. Budući da nemaju svi iste ugovore, klub je izišao ususret pojedinim igračima koji su imali specifične zahtjeve. Na kraju je klub prihvatio isplatu prethodnog potraživanja prema igračima, a oni su pristali na šestomjesečnu štednju.

- Ono što mi je osobno teško palo jest prozivka mene po moralnoj osnovi od strane medija, da sam nemoralan s obzirom na to da je klub meni izišao ususret kad sam se suočavao sa svojom osobnom krizom. Ne trebam ponavljati da sam klubu na tome neizmjerno zahvalan, ne trebam niti reći da sam se klubu zahvalio neizmjerno mnogo puta javno, što vam je i poznato, ali i osobno, dodao je Ademi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!