Vatreni trenirali s djevojčicama iz akademije PSG-a

19.11.2022.

10:20

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Vatreni s lokalnom djecom u Kataru

Vatreni s lokalnom djecom u Kataru

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Veselo i zabavno bilo je danas prije službenog treninga hrvatske reprezentacije u njezinoj katarskoj bazi Al Ersal 3.

Vatreni su jedna od 20 reprezentacija koje su se odazvale na sudjelovanje u programu "Community Engagement Events" koje su organizirali FIFA i domaćini SP-a kako bi svojim gostima približili lokalnu zajednicu.

Događaji za uključivanje zajednice, predstavljeni su reprezentacijama koje su izborile nastup na World Cupu, na timskoj radionici održanoj u Dohi u srpnju. Ekipama je ponuđeno nekoliko opcija i programa, a Vatreni su izabrali "'Freestyle Football Challenge', treniranje s djevojčicama promičući tako aktivno uključivanje žena u sport. Poput Hrvatske i Nijemci su izabrali Freestyle Football Challenge.

Galerija
Trening Vatrenih s djevojčicama iz akademije PSG-a, Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Djevojčice iz akademije PSG-a na treningu s Vatrenima, Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svoje vještine i znanje djevojčicama koje treniraju u katarskoj akademiji Paris Saint-Germaina, prenosili su Bruno Petković, Lovro Majer, Luka Sučić, Josip Šutalo te Josip Stanišić.

U akademiji se nalazi 20-tak djevojčica, sa svih strana svijeta, od Kanade, Libanona, Indije, Pakistana, Velike Britanije...

- Djevojčice su bile oduševljene što mogu barem malo trenirati s tako velikim igračima. Nadam se da će im to biti samo motiv da nastave dalje, kazao je tehnički direktor Akademije Cyril Klosek.

Među igračicama koje su sudjelovale u "Challengu" bila je i Kanađanka Demiana Isaac.

- Presretna sam, do sada sam ove igrače mogla samo gledati na televiziji. Nadam se da ću i ja jednog dana zaigrati za svoju reprezentaciju, kazala je Demiana.

Zanimljivo, upravo je Kanada bila prva reprezentacija koja se uključila u ovaj program. Naš drugi suparnik na World Cupu je odabrao program "Coaching Volunteers".

Kanađani su tako donijeli radost skupini volontera kojih je na World Cupu više od 20.000.

- Mislim da je sjajno što možemo imati interakciju s volonterima, posebno prije početka Svjetskog prvenstva, kazao je tada kanadski veznjak Mark-Anthony Kaye.

Englezi, SAD, Argentina i Nizozemska su primjerice izabrali program "Team 360" koji je sastavljen od radnika migranata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!