U Kataru je sve spremno za početak SP-a

19.11.2022.

19:47

Autor: HRT/DNEVNIK 2

Javljanje iz Katara

Javljanje iz Katara

Foto: HRT / HTV

Hrvatska zastava odavno se vijori ulicama Dohe, a svaki slučajni prolaznik zna tko će biti ponajbolji igrač svjetskog prvenstva.

- Modrić, Modrić..., pozlatile im se riječi. 


U Kataru je sve spremno za početak najvećeg svjetskog sportskog događaja: 


- Uvjeravamo vas da ćete se sjajno zabaviti i da će ovo biti najbolje Svjetsko prvenstvo u povijesti, poručuje Mead Alemad, članica organizacijskog odbora za Svjetsko prvenstvo.


Hrabro obećanje. Ali kako su Katarci na organizaciju uložili više od 220 bilijuna dolara, moguće je da će tako i biti. Osam novih stadiona odavno je završeno, a sada se na iznimno visokim temperaturama glancaju detalji, poput umjetno napravljenog kontejnerskog naselja za navijače.


Znači dva su kreveta...kupaonica. Što se tiče prijevoza, savjet za navijače, treba izbjegavati rent a car zbog gužvi, a metro i prijevoz autobusima funkcionira savršeno.

Javljanje iz Katara

Javljanje iz Katara

Foto: HRT / HTV

Autobusom navijači, osim do stadiona mogu i do Fan festivala. Centra zabave gdje će se održavati veliki koncerti, sve uz mogućnost kupnje alkohola. 


- Možemo primiti 40 tisuća ljudi. Kao stadion? Da, ovo će biti srce Svjetskog prvenstva u trenucima kada niste na stadionima, kaže Hamad Al Amari iz MC FIFA Fan Festivala.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!