Strijelac odlučujućeg penala: Prišao sam mirno i, hvala Bogu, ušla je

05.12.2022.

21:38

Autor: I.L./HRT

 Mario Pašalić i Dominik Livaković

Mario Pašalić i Dominik Livaković

Foto: Marko Djurica / REUTERS

- Imali smo kontrolu nad utakmicom. Izbornik je u poluvremenu rekao da stisnemo dalje, da napadamo. Uveli smo Budimira, pa sam ja ušao. Imali smo situacija, ali nismo zabili pa smo na kraju morali riješiti kroz jedanaesterce, rekao je Mario Pašalić koji je postigao pobjednički pogodak u raspucavanju s bijele točke.

- Već kod drugog obranjenog penala, s obzirom na to da sam znao dam četvrti, nekako sam razmišljao sam da bi mene mogao dopasti taj odlučujući penal, da bih mogao riješiti utakmicu. Prišao sam mirno, odlučio sam već prije gdje ću šutirati i hvala Bogu ušla je.

Dejan Lovren je odigrao fenomenalnu utakmicu.

- Užasno teška utakmica. Nisu bez veze Japanci pobijedili Španjolsku i Njemačku. Svaka im čast. Znali smo da će biti teško. Opet smo gubili, ali to nam nije poremetilo samopouzdanje. Ponosan sam.

Odluka je ponovno donesena nakon 120 minuta i lutrije jedanaesteraca: - Moralo je očito biti tako. Kao što sam rekao, jaki smo i u produžecima. Svi momci koji su ušli danas ostavili su srce na terenu. Nadam se da ćemo skratiti ovaj put bez produžetaka, tko god da dođe. Trebamo uživati svi u ovom trenutku. Lijepo je pobijediti. Idemo dalje, imamo samopouzdanja. Moramo svakoga respektirati, kao što smo Japance tako ćemo i svakog idućeg protivnik. Bit će teško.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!