Strahonja o Juranovićevoj ruci: Dokaz da je sudac bio vrhunski

09.12.2022.

19:42

Autor: A.M./HRT

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: Qatara/HTV / HRT

HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je u emisiji Qatara tri sporne situacije iz utakmice Hrvatske i Brazila. Suca je ocijenio vrlo dobrim i dao mu za pravo u sve tri teške odluke.

U 25. minuti Danilo je visoko podignutom nogom ozlijedio Juranovića, dobivši žuti karton. Je li to trebao biti crveni karton?


- Danilo je ipak došao prvi do lopte, došlo je do kontakta i ovo je visoka razina žutog, ali samo žuti karton, kaže Strahonja.

video thumb

U 49. minuti Juranović je opet u glavnoj ulozi, ali ovaj put rukom je dodirnuo loptu u našem šesnaestercu. Srećom, nije bilo penala...


- Nimalo jednostavna odluka, no kad pogledate cijelu sliku ispravna je iz razloga jer je Juranović bio u kontaktu s Neymarom, a ruka koja se dogodila bila je prirodna u odnosu na pokret tijela. Ima sudaca koji bi to okarakterizirali kao penal, ali ovaj sudac znao je da ova težina potencijalnog prekršaja nije dovoljna da možda tom odlukom odluči utakmicu.

video thumb

- Potencijalni drugi žuti za Danila zbog prekršaja na Modriću?


- Mogao je biti, napravio je prekršaj u obećavajućoj situaciji, no u cijelom kontekstu utakmice možda bi tražili kruha preko pogače, ipak je to bilo na centru. Casemiro je malo prije dobio, možda i malo nepotrebno. Mogao je biti školski drugi žuti, ali možemo mu dati za pravo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!