Šapit: Vjerujem u fini komplet brončanih medalja

14.12.2022.

20:02

Autor: HRT/QATARA/I.L.

Marko Šapit iz Dohe

Marko Šapit iz Dohe

Foto: Qatara / HRT

- Sinoć je bilo užasno teško zaspati, ali kako dan prolazi, kako dobivamo reakcije koje su pozitivne i u pravom smjeru usmjerene, sa silnim ponosom, opet to treba ponavljati - Hrvatska je među četiri najbolje momčadi na svijetu, rekao je Marko Šapit u javljanju u emisiju Qatara.

- I dalje je tu nelagodni osjećaj, smeta me, nervira činjenica da je taj penal toliko sporan i sumnjiv. To me užasno iritira, dodao je.


Naši su reprezentativci odradili trening dan nakon polufinalnog poraza od Argentine. Nemaju previše vremena za odmor jer je susret za broncu već za tri dana.


- Jučer su bile tuge, plač. Siguran sam da će to danas izbaciti iz sebe, već su krenule pripreme za tu utakmicu, a kad večeras saznamo protivnika kreću detaljnije analize. Ne sumnjam da će naša reprezentaciji biti spremna i da će ih Dalić pripremiti za utakmicu za broncu. Ima ozljeda, ali to je normalno. Imali smo čak i dosta sreće. Ne trebamo sumnjati da naši neće biti pripremljeni za tu utakmicu.


Čeka ih i doček u Zagrebu, nedjelja će biti poseban dan.


- Mislim da je to fenomenalna spoznaja za njih koja će im dati dodatne snage i motiva. Prisjetit će se one '98. i mi svi te bronce, te momčadi i generacije. Pobjeda nad Nizozemskom je ne samo sjajan sportska i nogometna uspomena za nas nego i jedan događaj koji je na određen način formirao cijelu jednu generaciju. Bio je to prvi veliki uspjeh, snažna stvar koja je odjeknula u svjetskim razmjerima. Pobjedom završiti turnir je potpuno drugačiji dojam i osjećaj. Izražavam nadu i vjerovanje da će Hrvatska u subotu biti spremna. Vjerujem u fini komplet brončanih medalja, zaključio je Šapit. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!