Predstavljamo ekipu HRT-a koja će vas voditi kroz Svjetsko prvenstvo

19.11.2022.

19:53

Autor: HRT

HRT-ova ekipa za Svjetsko prvenstvo Katar 2022.

HRT-ova ekipa za Svjetsko prvenstvo Katar 2022.

Foto: HRT / HRT

Kroz Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru vodit će vas HRT-ova ekipa satkana od iskusnih televizijskih i radijskih komentatora, reportera i voditelja. 

Utakmice s mjesta događaja prenosit će Marko Šapit, Luka Petrinec, Viki Ivanović, Robert Jelečević i Dameo Ramić Kovačić.

Marko Šapit

Marko Šapit

Foto: HTV / HRT

Sport mu je doručak, ručak i večera. Ma sport voli više i od hrane! Sa sportom liježe, sa sportom se budi. Košarka mu je broj 1, ali snaći će se i na nogometnom terenu. Majstor svog zanata, njegov glas pratit će vas uz nastupe hrvatske reprezentacije. Vjeruje u finale Hrvatske i Nizozemske!

Viki Ivanović

Viki Ivanović

Foto: HTV / HRT

Od šestog osnovne govorio roditeljima da će biti novinar na televiziji. Na temelju toga uspješno izbjegavao matematiku do dana današnjeg. Gleda svaki sport od ranog djetinjstva. Uračunat i curling, a hokej na ledu siguran je broj 1. Godinama nije spavao zbog praćenja Pittsburgh Penguinse. Nikad objašnjeno! Simpatizer Liverpoola i dobrog društva.

Luka Petrinec

Luka Petrinec

Foto: HTV / HRT

Ozljede su mu spriječile igračku karijeru, ali nogomet je uvijek uz njega. Ljeto bez Svjetskog prvenstva iskoristio da s vaterpolistima „osvoji“ europsku krunu, a sad će put Katara po nova uzbuđenja. Majstor nogometa, znalac sportskih kvizova, suvereno vlada komentatorskim mjestom.

Robert Jelečević

Robert Jelečević

Foto: HTV / HRT

Kao klinac, dok je još imao kosu kao Valderrama, redovito skupljao sličice sa Svjetskih nogometnih prvenstva. Ima raznih hobija, a posebno izdvaja igranje svih mogućih Fantasy liga, od Andore do Zambije. Ne može dočekati početak natjecanja u Kataru...

Dameo Ramić Kovačić

Dameo Ramić Kovačić

Foto: HTV / HRT

Radijski reporter na posudbi bez prava otkupa. Noću ga ne probude ni NBA ni NFL, ustaje i liježe uz HNL. Umjesto da podučava zemljopis u školama, uz nogometna predavanja pokušat će vam upakirati i podatak viška o egzotičnim sudionicima Mundijala...

Naši sjajni reporteri - Martina Validžić i Edin Mahmuljin pratit će svaki korak hrvatske nogometne reprezentacije, ali i nuditi brojne zanimljive priče koje pronađu u Dohi i Kataru.

Martina Validžić

Martina Validžić

Foto: HTV / HRT

Martini Validžić nije bilo dosta Katara! Vraća se kako bi snimila sve ono što nije stigla i uspjela prije par mjeseci, za sjajni dokumentarni serijal „Inshallah“. Nogometno ludilo ju polako ali sigurno obuzima, pa ćete ju često vidjeti kako se profesionalno odupire da ju ne ponese navijački trans! Mašala!

Edin Mahmuljin

Edin Mahmuljin

Foto: HTV / HRT

Sportski fanatik, novinarski pragmatik. Reportaže radi danju i noću, a usred zime će na +40 otkriti koje tajne užareni arapski pijesak krije. Gdje je šeik zlatnu loptu zakopao, gdje je svu tu silnu naftu otkopao? Vjeruje u dane sretne kad nam tamo u finalu Dalićevi momci KATARzu prirede, a on će tada gledatelji dragi, s vama skakati i u eteru plakati.

Kao i uvijek središnji dio programa bit će večernja emisija od 19.30 do 23 sata. Voditeljsku ekipu čini već dokazani dvojac iz prijašnjih projekata Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin

Ivan Dorian Molnar

Ivan Dorian Molnar

Foto: HTV / HRT

Od travnjaka Druge županijske Primorsko-goranske stigao je do vruće stolice. Europeo, pa (N)ippon i sada Qatara. U slobodno vrijeme veliki navijač kluba riječkog prvoligaša, pa se Katari veseli i zbog uzbuđenja Svjetskog prvenstva, ali i zbog dobrodošle stanke u HNL-u. Voli šilterice više od Cosmija.

Robert Ferlin

Robert Ferlin

Foto: HTV / HRT

Još jedan predstavnik grada koji teče. Nakon svjetskog prvenstva 2010. te Eura 2012. i 2021. ponovno se vraća u nogometni studio. Suvereno slavio u „Pjevanju sa zvijezdama“ i tako dokazao da za njega nema teškog zadatka. Naš je Robert prava faca! Šta ne?! Da da!!!

I Hrvatski radio prenosit će sve utakmice, u kombinaciji s glazbom, zabavom i novostima. Za one koji vole nogomet - bit će zaista pregršt toga - s naglaskom na Hrvatsku reprezentaciju. U Katar idu trojica reportera: Davor Lulić, Srđan Fabijanac i Krešimir Gotlin.

Davor Lulić

Davor Lulić

Foto: HTV / HRT

Gdje je Hrvatska reprezentacija, tu je i Davor Lulić, tako je već 30 godina kada su u pitanju radijski prijenosi, tako će biti i u Kataru. Uz to, kao urednik Sporta na Hrvatskom radiju, brinut će da sve bude na vrhunskoj razini, u eteru i izvan njega - odgovaran za sve - osim rezultata!

Krešimir Gotlin

Krešimir Gotlin

Foto: HTV / HRT

U njegov mikrofon govore, po potrebi i pjevaju svi - igrači, izbornik a najviše navijači. Krešimir Gotlin ući će tamo gdje nitko drugi ne može, naći će bez problema Hrvate i u pustinji i sve to složiti u reportaže koje se pamte i citiraju. Ako itko može dočarati atmosferu iz Katara onda je to Gotla, tonovima na Radiju, ali i slikom na WEB-u HRT-a.

Srđan Fabijanac

Srđan Fabijanac

Foto: Radijski novinar / HRT

"Stari" morski i radijski vuk Srđan Fabijanac zamijenit će pijesak splitskih Bačvica pustinjskim u Qataru kako bi peti put u karijeri komentirao utakmice sa Svjetskih prvenstava. Iskusan kao Luka Modrić koji će kao kapetan predvoditi momčad na terenu, Srđan će s kolegama broditi kroz eter drugog programa Hrvatskog radija na putu prema finalu....

Sve utakmice i posebne emisije moći ćete pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!