Oršić: Proći skupinu jedan je od prvih ciljeva

14.11.2022.

11:37

Autor: HRT

Mislav Oršić

Mislav Oršić

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Još je devet dana ostalo do prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Vatreni se danas okupljaju u Zagrebu, a već u popodnevnim satima putuju u Rijad, gdje ih u srijedu čeka pripremna utakmica sa Saudijskom Arabijom. 

Novinarima su se povodom okupljanja obratila i dvojica reprezentativaca, Mislav Oršić i Martin Erlić.


Cilj je proći skupinu ističe Oršić: 


- Ne znam što očekivati, nadam se da smo svi zdravi i da ćemo se dobro pripremiti u ovih tjedan dana. Proći skupinu je jedan od prvih ciljeva, a onda ćemo vidjeti dalje.


Motivacije ne nedostaje, a golovi će doći: 


- Napadačima se uvijek gledaju golovi, tako i meni. Dva mjeseca nisam zabio, ali krenulo je, trebam nastaviti raditi. Nisam osjetio poseban umor. Bilo je puno putovanja i utakmica, bilo je padova forme. Igrali smo jako dobro cijelu godinu, ostvarili smo dobre rezultate u ligi, u Ligi prvaka malo slabije. No, motiviran sam i spreman za reprezentaciju. Već sam par godina ovdje i puno mi je lakše nego kad sam bio novi. Nadam se da ćemo se u ovim tjedan dana dobro pripremiti i biti spremni za prvu utakmicu.


Favoriti? 


Sve na Svjetskom prvenstvu su odlične. Francuska, Brazil i Argentina... Sve velike reprezentacije, ali moramo se fokusirati na nas. Svaka utakmica će biti jako teška fizički i psihički, ali moramo se pripremiti za sve aspekte igre, ističe Oršić.

Martin Erlić

Martin Erlić

Foto: Miroslav Lelas/ / PIXSELL

Utakmica po utakmica 


- Ovo mi je ostvarenje snova, moramo dobro krenuti od prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom. Moramo ići utakmicu po utakmicu, prvo Maroko, a onda ćemo vidjeti za dalje. Svi dečki koji su tu mogu se nadati početnom sastavu. Najbitnije da su dobri rezultati i da Hrvatska igra dobro, kaže Erlić, koji nije htio previše pričati o favoritima:


- Ne bih baš previše o favoritima. Ne trebamo gledati druge, moramo se fokusirati na nas. Kao što je Mislav rekao, Argentina, Francuska, Španjolska... Neće biti lako i ne razmišljati o drugima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!