Marca: Još nisi otišao, a već nam nedostaješ

18.12.2022.

08:50

Autor: A.M./HRT

Luka Modrić

Luka Modrić

Foto: Lee Smith / REUTERS

Hrvatski nogometaši danas poslijepodne vratit će se u domovinu, a u Zagrebu ih očekuje velik doček, sa središnjom svečanošću na Trgu bana Jelačića.

Reakcije i dojmovi nakon jučerašnje pobjede nad Marokom i osvajanja svjetske bronce i dalje pristižu.


Španjolska Marca posvetila je tako osvrt naslovljen "Luka Modrić, još nisi otišao, a već nam jako nedostaješ"  trećem mjestu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, uz poseban naglasak na Luku Modrića.


- Nije fizička bol, ali gotovo da jest. Ples na stadionu Khalifa bio je posljednji Modrićev ples na Svjetskom prvenstvu. Kao da je htio biti originalan na kraju, čak je promašio jedno od svojih tradicionalnih dodavanja vanjskom stranom kopačke. Osjećaj je bio čudan, osjećaj da želimo smo uživati u svakoj lopti koju je hrvatska "desetka" dodirnula, a istovremeno smo želimo zaboraviti činjenicu da je svaki dodir među njegovim zadnjima na svjetskim prvenstvima. Riječ "hvala" lebdjela je nad stadionom na hrvatskom, arapskom, na svakom jeziku. Katar nas ostavlja bez svima dragog nogometnog heroja. Nije želio propustiti niti minutu zadnje utakmice. Luka, hvala ti lijepo, piše novinar Marce ovu zadnju rečenicu na hrvatskom i nastavlja:


- Koliko god neki to pisali i govorili, treće i četvrto mjesto znače i nisu isti. Biti treći je posebno. Ništa ne može umanjiti bol zbog propuštenog finala, ali kad prođe koja godina, treće mjesto više ne gledaš isto kao četvrto i drago ti je da si ga osvojio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!