Jeličić: Najveći je rizik ne preuzeti nikakav rizik

23.11.2022.

20:25

Autor: I.L./HRT/Qatara

Analiza utakmice Hrvatska - Maroko

Analiza utakmice Hrvatska - Maroko

Foto: HTV / HRT

- Iskreno, naša je utakmica bila danas najlošija. Njemačka i Japan pa Španjolska s Kostarikom su bile puno zanimljivije i moglo se puno toga dobrog vidjeti, rekao je Nenad Bjelica u emisiji Qatara komentirajući današnje utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru, posebno nastup svjetskih doprvaka protiv Maroka. 

- Definitivno je nedostajalo rizika u igri. Preko bokova nismo bili dovoljno ofenzivni, nismo bili dovoljno konkretni. Naši bekovi su odradili defenzivni dio vrlo korektno, no u ofenzivi nam nisu ništa donijeli. Kad imate tri vezna igrača koji u sredini terena svi su u prilazu i svi žele loptu jednostavno bekovi moraju biti ta krila, a krila moraju igrati kao polušpice u međuprostorima. Poslije toga smo imali utakmicu sa Španjolskoj koja igra u sličnom sustavu i vidjelo se kako taj sustav treba izgledati, istaknuo je Bjelica.


- Bili smo usredotočeni na našu prvu utakmicu, zapravo cijela energija je otišla prema njoj. U životu tako i u sportu najveći je rizik ne preuzeti nikakav rizik i u tom kontekstu dobro je da nismo dobili neki zalutali metak. Imamo dosta vremena i prostora i unutarnjih resursa da možemo nadoknaditi potrošeno, rekao je Joško Jeličić


- Mislim da smo svi malo precijenili Maroko. Utakmica u kojoj je kvaliteta, i individualna i ekipna na strani Hrvatske, mi smo trebali biti ti koji će preuzeti rizik. Najvažnije je preuzeti poruku i lekciju, najvažnije je da su igrači i izbornik svjesni da su odigrali lošu utakmicu. U tom kontekstu može biti samo bolje. Ako imaš takva tri vezna igrača trebaš igru prilagođavati ili njima ili kompatibilnosti igrača. Danas nije bilo dobro. Činjenica je da su Lovren, Gvardiol i Luka Modrić imali 50 posto dodavanja od svih naših dodavanja. Tu leže problemi, mi moramo dovesti igrače u komfornu zonu. Perišić nije imao nijedan dribling nijedan centaršut na utakmici. Tu mora izbornik dati odgovor, odnosno sljedeću utakmicu pripremiti na pravi način. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!