Jandroković i Grlić Radman stigli u Katar: Moramo graditi stadion nakon SP-a!

13.12.2022.

11:39

Autor: HRT/HINA

Jandroković i Grlić-Radman posjetili reprezentativce na dan utakmice s Argentinom

Jandroković i Grlić-Radman posjetili reprezentativce na dan utakmice s Argentinom

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman posjetili su hotel u Dohi u kojem je smještena hrvatska reprezentacija te poželjeli sreću Vatrenima u susretu protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Predsjednik Sabora i ministar vanjskih i europskih poslova održali su kratak sastanak s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, razgovarali su i s izbornikom Zlatkom Dalićem, no s igračima se nisu susreli ne želeći remetiti njihov mir uoči važnog ogleda.


- Razgovarali smo o utakmici, vidjeli smo i izbornika Dalića i s njim smo proveli neko vrijeme. Očekuje nas važna i velika utakmica za Hrvatsku, svi su optimisti. Atmosfera je dobra, svi su fokusirani, svjesni vlastite snage i ovaj put žele otići do kraja, rekao je predsjednik Sabora.


Dodao je kako ih "mentalna snaga na ovom prvenstvu krasi kao nikada do sada". 


- Hrvatska je snažna ne samo taktički i igrački, već pokazuje nevjerojatnu mentalnu snagu, spremnost za borbu, veliko srce. I to je nešto što mi svi govore s kojima se susrećem, jako simpatiziraju našu reprezentaciju, rekao je.

Gordan Jandrokovic

Gordan Jandrokovic

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Nevjerojatan uspjeh Vatrenih, koji su na drugom uzastopnom SP-u stigli barem do polufinala, otvorio je još jednom pitanje stadiona. 


Moramo graditi stadion, nevjerojatan potencijal mladih igrača


- Stadion moramo graditi nakon ovog svjetskog prvenstva, kao i kompletnu infrastrukturu, jer u Hrvatskoj imamo nevjerojatan potencijal mladih igrača, djece koja se bave nogometom. Ne samo nacionalni stadion, već i u drugim gradovima. Baza je nevjerojatna i talent koji pokazujemo, tako da vjerujem da će biti konsenzusa svih koji odlučuju i financiraju da izgradimo konačno i stadion. Međutim, danas nismo o tome razgovarali, previše je koncentracije na utakmicu, rekao je.


Predsjednik Sabora naglasio je kako će ovo Svjetsko prvenstvo pamtiti upravo po mentalnoj snazi naše reprezentacije.


- To zrači iz igrača, iz njihovih izjava, iz nastupa izbornika Dalića, svjesnost o vlastitoj snazi, ali i želja da svojom igrom i svime što ovdje rade pokažu ljubav prema domovini i narodu, da ohrabre sve u domovini da se može biti bolji i najbolji u svijetu.

Gordan Jandroković s navijačima

Gordan Jandroković s navijačima

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Odgovorio je i na pitanje mogu li saborski zastupnici učiti od naših reprezentativaca.


- Saborski zastupnici mogu učiti od svega što je dobro, a reprezentacija nam svima može biti uzor, ne samo politici, rekao je Jandroković, koji je i prije četiri godine bio na polufinalu protiv Engleske.


- Nadam se da će se ponoviti isto, ali da će u finalu ovaj put biti bolje, poručio je predsjednik Sabora.

Gordan Grlić - Radman

Gordan Grlić - Radman

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Radman: U veljači ćemo doći u Katar s poslovnom zajednicom


Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u Dohu je stigao na poziv katarskog ministra vanjskih poslova, s kojim je održao bilateralni sastanak.


- Već u veljači iduće godine doći ćemo u Katar s poslovnom zajednicom, s hrvatskom gospodarstvenicima, kako bismo razvijali ona područja suradnje od zajedničkog interesa. Ovamo smo došli bodriti naše Vatrene, vidjeti koliko reprezentacija pridonosi publicitetu jedne male države i jednog malog naroda koji je kroz sportsku diplomaciju, ne samo nogomet, postao poznat i popularan. Reprezentacija je homogenizirala hrvatski narod u razvijanju pobjedničkog mentaliteta od stvaranja samostalne i slobodne hrvatske države.


- Hrvatska reprezentacija je simbol samopouzdanja i snažne volje jednog malog naroda. Ako ima netko tko je jalan, mogu mu poručiti: neka pati kome smeta jer Hrvatska je prvak svijeta. Siguran sam da će Hrvatska biti prvak svijeta, poručio je.

Gordan Grlić - Radman i Gordan Jandroković

Gordan Grlić - Radman i Gordan Jandroković

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Ministar Grlić Radman još se jednom osvrnuo na ulazak Hrvatske u Schengen. 


- To jedno od najvećih postignuća hrvatske vanjske politike i diplomacije. Hrvatska ulazi među 15 zemalja koje su u isto vrijeme članice EU-a, NATO-a, članice Schengenske zone, eurozone od 1. siječnja. To je veliko priznanje Hrvatskoj s obzirom na činjenicu da nisu sve zemlje ušle u Schengensku zonu, naglasio je.


Na kraju je prognozirao i tko će večeras zabiti golove.


- Moj sin je rekao Luka Modrić Perišić, kazao je sa smiješkom, dodavši kako mu je gledanje utakmica Vatrenih stresno.


- Imam neke godine pa znate tu je i pitanje tlaka, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!