Ivković: A Dalić? Miran, kao da je uzeti medalju normalno

19.12.2022.

16:24

Autor: HRT/Qatara/I.L.

Doček u Zagrebu. Zlatko Dalić

Doček u Zagrebu. Zlatko Dalić

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

- Još se danas prepričavaju doživljaji. To je naš hrvatski način i nitko to ne može kao mi. Prvo bih rekao veličanstveno i dostojanstveno od aerodroma do izlaska s tribine. Svi su se ponijeli na šampionski način. Bili su ozareni i uživali. A Daliću kao da je normalno da je uzeo medalju. Puno mirniji nego 2018., kao da je uzeti medalju normalno, rekao je Tomislav Ivković u emisiji Qatara nakon jučerašnjeg veličanstvenog dočeka hrvatskih nogometaša u Zagrebu.

Brončanim Vatrenima danas slijedi doček u Varaždinu, Splitu i Zadru. 


- Razlika između 2018. je što su tada na dočeku bile moje generacije i stariji, a sada su bili uglavnom mladi i djeca. Fenomenalno. To je budućnost Hrvatske, da mogu prenijeti na daljnje generacije ova sjećanja. Isto, ova djeca naših igrača sigurno će netko biti igrač i sjetit će se tih trenutaka kada su se s tatom slikali u Kataru. To je budućnost u koju trebamo ulagati.


Ujedinila se cijela Hrvatska, kad je riječ o reprezentaciji, nema podjela na sjever i jug.


- Da su svi kao sportaši ne bi u cijelom svijetu bilo problema i rata. I kad igraš s najvećim neprijateljem, razgovaraš sa svojim sportskim protivnicima. U reprezentaciji nikad nije bilo podjela niti će ih biti. Hrvatska je uvijek ispred svih. Jedva čekaš taj trenutak okupljanja reprezentacije. Dijele oni koji žele zavaditi, ali Hrvatska je jako mala da bi sami htjeli sebi naštetiti. Zašto ne stati jedni uz druge i pokazati snagu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!