Hrvatski navijači u središtu Dohe razvili najveću zastavu

23.11.2022.

08:59

Autor: K.L./Hina

Navijači uoči susreta Maroka i Hrvatske

Navijači uoči susreta Maroka i Hrvatske

Foto: Screenshot/Goran Stanzl / HTV/Pixsell

Nekoliko sati prije početka prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, hrvatski su navijači u središtu Dohe razvili veliku, 200 metara dugačku zastavu.

Nakon što je prošla sva velika nogometna natjecanja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava stigla je i u Katar. Ovoga puta dugačka čak 200 metara, dvostruko više nego što je bila u Rusiji.


Dečki iz Crikvenice u Dohu su su stigli dan uoči utakmice s Marokom s čak 200 metara dugačkom i oko 100 kilograma teškom zastavom. Zastava je prošla posebnu carinsku proceduru, a katarske su je vlasti u zrakoplovnoj luci razvile zbog sigurnosne provjere.


Hrvatski navijači zastavu su razvili u srijedu ujutro središtu Dohe na Souq Waqifu nakon što su dobili posebnu policijsku dozvolu. Okupilo se 500-injak naših navijača, pjevalo se i navijalo.

Pomogli su i Hrvati iz Dohe koji su u grupi na Facebooku pozvali sve hrvatske navijače da im se pridruže u središtu grada. Zbog ranog termina utakmice, u gradu nije bilo previše drugih navijača, no okupljeni su bili oduševljeni. Svi su je htjeli slikati ispod crvenih kvadratića.


Utakmica između Hrvatske i Maroka igra se na stadionu Al Bayt koji se nalazi 40 kilometara sjeverno od Dohe u gradu Al Khor.


Drugi je prema veličini stadion izgrađen za svjetsko prvenstvo, a zbog svojih 60.000 sjedala ugostit će i jednu od polufinalnih utakmica. Na njemu se igrala i prva utakmica SP-a između Katara i Ekvadora.


Ovo zdanje natkriva konstrukcija u obliku šatora, a ideja je bila javnosti predstaviti kako žive beduini, nomadska arapska plemena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!