HRT sprema bogat program za Katar

11.11.2022.

08:52

Autor: HRT

Marko Šapit, Davor Lulić, Ivana Vilović

Marko Šapit, Davor Lulić, Ivana Vilović

Foto: DJH / HRT

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su kod Ivane Vilović Davor Lulić urednik programskog odjela sport Hrvatskog radija te Marko Šapit urednik programskog odjela sport Hrvatske televizije. 

- Radijska ekipa putuje 19., za tjedan dana, sve je spremno. Ide trojica kolega, jedna mala ekipa, koja će pratiti hrvatsku reprezentaciju, ekipa iz Zagreba će pratiti sve ostalo. Na prvom programu informativno, a na drugom ćemo kroz cijeli dan imati emisije, u 10, 16 i 22.30, polusatne emisije gdje će se čuti sve o našima te ostalim utakmicama, poručio je Lulić.


Televizijska ekipa bit će dosta dugo u Kataru, prva ekipa ide već u nedjelju:


- Ovo Svjetsko prvenstvo radimo po nekom principu kako se inače rade Olimpijske igre, jer Igre su u jednom gradu, a ovo je praktički grad-država. To nam je dosta olakšalo posao, udaljenosti su nevjerojatno male te bez ikakvih problema stignete pogledati sve 4 utakmice, poručio je Šapit. 

Marko Šapit

Marko Šapit

Foto: DJH / HRT

Čeka nas bogat program i brojni gosti


- Specifičnost ovog prvenstva je to što se igraju četiri utakmice dnevno u grupnoj fazi, to znači da će emisija, koju ćemo imati, varirati. Dva sata je vremenske razlike, to znači da je u nas prva utakmica u 11 sati, a posljednja u 20, kod njih je to 13 i 22 sata. Pratimo sve, ako počinje utakmica u 11, to znači i da su naše emisije od samog jutra. Oni koji vole nogomet bit će zadovoljni, bit će im ispunjen dan na sve načine. Završit ćemo s 200 sati programa, ističe Šapit. 


- Komentatori utakmica bit će Viki Ivanović, Luka Petrinec, Robert Jelečević, Dameo Ramić Kovačić, kojeg smo posudili s Hrvatskog radija te kolega Stjepan Balog, koji će biti urednik emisije ovdje u Zagrebu. Emisiju vodi naš riječki tandem Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin. Gosti su nam Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Zoran Zekić, Mario Carević, Tomislav Stipić, Joško Jeličić i Nenad Bjelica. Složili smo odličnu ekipu. Bit će još gostiju, reprezentacija nam je glavni fokus, a ovo nam je stalna postava.

Davor Lulić

Davor Lulić

Foto: DJH / HRT

- Drugi program Hrvatskog radija kreće u 6 sati uoči te naše prve utakmice u 11 sati, to je naš prime time. Kreće zabavni program, druga utakmica je već advent, bogat program, razni gosti i emisija sat vremena ranije, poručuje Lulić. 


Veliki iskorak bit će i na društvenim mrežama i na našoj platformi HRTi, gdje će biti dostupan Drugi program i sve utakmice, čak i one koje budu išle paralelno. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!