HRejting: O svjetskom nogometnom prvenstvu

19.11.2022.

19:45

Autor: HRT/TVD2

HRejting: O svjetskim nogometnim prvenstvima

HRejting: O svjetskim nogometnim prvenstvima

Foto: HRT / HTV

Za vrijeme utakmica hrvatske reprezentacije u Saboru neće biti rasprava, a i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je kako će se i u školama moći gledati utakmica, ako je većina za to, s time da će te sate učenici i nastavnici morati nadoknaditi. 

Svjetskim nogometnim prvenstvom, koje se prvi put igra u studenom i prosincu, bavio se i ovomjesečni HRejting objavljen u Dnevniku HTV-a. 


Istraživanje je, na uzorku od 1400 ispitanika, provedeno od 14. do 17. studenog. Maksimalna greška uzorka je ±2,62%, a razina pouzdanosti 95%.


Evo što je HRT izdvojio od postavljenih pitanja:


Kakav vam je osjećaj nadolazećeg Svjetskog prvenstva u odnosu na prijašnja? 


Za gotovo 30% anketiranih osjećaj je znatno drugačiji, svaki peti odgovorio je da je osjećaj malo drugačiji, a njih 25% ima isti osjećaj kao i za prethodna prvenstva. Da ih nogomet ne zanima odgovorilo je 16% ispitanika...


Po čemu je Svjetsko prvenstvo u Kataru drukčije?


Više od 40% odgovorilo je da je osjećaj drukčiji jer se prvenstvo ne igra ljeti. Za 15 posto to je zbog drukčijih pravila ponašanja koja nameće zemlja domaćin, a za 12% je vrijeme igranja utakmica prerano. Za 10% ispitanika blagdanski, adventski ugođaj nespojiv je s nogometom.


Što očekujete od nastupa Hrvatske na Svjetskom prvenstvu?


15% anketiranih očekuje prolazak grupe i ulazak u osminu finala. Malo manje, oko 14% misli da će Vatreni igrati četvrtfinale, 15% očekuje polufinale, a isto toliko se nada da će Vatreni ponoviti uspjeh iz Rusije i doći do finala. Najoptimističnijih je deset posto koji tvrde da će Hrvatska biti svjetski prvak. Ipak, najviše, gotovo 30% anketiranih ne zna ili ne može odrediti kako će Hrvatska proći na Svjetskom prvenstvu.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!