FOTOGALERIJA: Diljem Hrvatske slavi se pobjeda nad Brazilom

09.12.2022.

20:32

Autor: Hina

Slavlje navijača u Karlovcu

Slavlje navijača u Karlovcu

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Nakon što je Hrvatska pobijedila Brazil i ušla u polufinale Svjetskoga nogometnog prvenstva, spontano i iskreno slavlje zaokupilo je ulice hrvatskih gradova, ali i kafiće u kojima se u najvećem broju pratila utakmica.

Ulice Zagreba spontano su se napunile navijačima nakon nogometne pobjede. Građani mašu zastavama, pjevaju navijačke pjesme, a bez sumnje slavlje će se produžiti kasno u noć.


U užem centru grada, tisuće ljudi izašli su nakon pobjede proslaviti veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije.


Spontanim zagrljajima, ponekom bakljom, mašući hrvatskim zastavama i navijačkim rekvizitima. Građanima, izgleda, ne smeta lagana kiša i relativna hladnoća.


Manji broj njih bio je nakon završetka utakmice i na Europskom trgu, gdje se na velikom ekranu i na otvorenom pratio napeti dvoboj Hrvatske i Brazila.


No, slavlje se nakon pobjede prelilo na glavni zagrebački trg, gdje su tisuće navijača uglavnom samostalno, ali i uz pomoć uličnih orkestara, podizati atmosferu, u izostanku nekog većeg službenog navijačkog programa.


Unatoč hladnom vremenu, jedan mlađi navijač pobjedu je proslavio kupanjem u fontani Manduševec.

U drugim uglovima centra, iz kafića se čuju navijačke pjesme, a građani se uz stihove poput onih "neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta" već pripremaju za nastavak prvenstva.


Pomalo zakrčenim gradskim prometnicama, čuju se zvukovi truba, vijore se zastave, a sve se čini da će se ulazak u polufinale slaviti čitavu noć, kao i u drugim hrvatskim gradovima i mjestima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!