"Dosta prijatelja iz Genka navijat će za Hrvatsku"

01.12.2022.

14:28

Autor: A.M./QATARA/HRT

Branko Strupar

Branko Strupar

Foto: Qatara / HRT

Hrvatski i belgijski nogomet imaju dosta poveznica. Mnogi hrvatski nogometaši igrali su u Belgiji i ostvarili tamo velike karijere, a jednu od najvećih imao je Branko Strupar, koji ima status legende među navijačima Genka.

Imao je neobičnu karijeru, igrao je za hrvatskog trećeligaša za NK Špansko, iz kojega je 1994. u neobičnom transferu prešao u belgijski Genk.


- Neobično je da iz Španskog dođeš u pet godina do belgijske reprezentacije. Genk je baš ispao iz prve u drugu ligu i ja sam baš došao tad. Ne znam jezik, ne znam ništa. Milijun puta sam pomislio otići doma. Pričao sam na terenu, to je jedino što sam znao. U prvoj sezoni zabio sam 30 golova, da mi je to netko rekao, čak i u drugoj ligi... Sljedeća sezona opet druga liga, ali potom smo ušli u prvu ligu, priča Strupar za HTV svoju priču.


- Dosta prijatelja iz Genka, gdje sam igrao, šalju mi poruke da će navijati za Hrvatsku. Pitam ih, pa zašto? Kažu, zato jer mnogi mislimo da u Belgiji trenutačno igraju oni koji nisu u dobroj formi, za razliku od nekih koji su na klupi, a u svojim klubovima su bili u super formi, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!