Bjelica otvoreno: Kovačić bolje igra u klubu, a spreman sam biti izbornik

27.11.2022.

09:16

Autor: HRT/Qatara

Nenad Bjelica

Nenad Bjelica

Foto: HRT / HTV

Hrvatski trener i stručni sukomentator u emisiji Qatara posvećenoj Svjetskom prvenstvu Nenad Bjelica dao je zanimljive odgovore na komentare naših gledatelja. 

Uoči utakmice s Kanadom ne želi govoriti tko bi trebao biti u prvih 11: 


- Tisuću ljudi da pitamo imali bi tisuću različitih ekipa koje bi trebale nastupiti. Ja isto imam svoje mišljenje kako bih, ali to ne znači da bi bila dobitna kombinacija. Treba pustiti izborniku da mirno odluči, da stvarno pošalje na teren igrače koji su najbolji za ovakvog protivnika i u sustavu koji je najbolji. 

Nakon utakmice s Marokom ostaje dojam da smo bili bez energije i da su neki igrači odigrali ispod svojih mogućnosti, jedan od njih je i Mateo Kovačić


- Definitivno da Kovačić bolje igra u klubu. To je evidentno, ali mislim da su više problem Kovačića Brozović Modrić u sredini terena. Njih trojica dosta teško funkcioniraju jer su dosta slični tipovi igrača. Kovačić je puno bolje igrao kad je igrao ili s Brozovićem ili s Modrićem. U ovom sustavu ovi igrači mogu igrati zajedno, igrali smo već i pobjeđivali. Treba onda neke druge stvari malo posložiti da bi ekipa bila u balansu. 

Modrić je naš 'x' faktor, ali uskoro će nam trebati zamjena za njega: 


- Poseban je Luka Modrić, već godinama konstantan, pravi lider momčadi. Ja se nadam da će se uskoro pojaviti jedan novi 'x' faktor, jer trebat će to reprezentaciji kada Luka ode. Ovisimo dosta o Luki, ali odigrali smo i dosta kvalitetnih utakmica kad je Luka bio ozlijeđen. Imamo mi kvalitete i u drugim veznim igračima poput Brozovića, Kovačića. Naravno da Luku nije lako nadomjestiti, ali morat ćemo jednog dana. 


Još jednom je potvrdio kako nije oduševljen s uvođenjem VAR-a: 


- Poznato je moje mišljenje o VAR-u. Nisam baš pristalica VAR-a i ne volim ga baš previše jer mislim da je ubio emociju u nogometu, a i dalje imamo diskusije i različita mišljenja. Mislim da je to napravilo samo još veći cirkus.

Hrvatska je na ovo prvenstvo došla s četiri napadača, ali bez jasne smo ideje tko je prvi napadač i upravo tu izbornik Dalić ima najviše problema. Bjelica nažalost u mladoj reprezentaciji ne vidi tko bi bio spreman preuzeti broj 9:


- U ovom trenutku nemamo spremnog nikoga. Međutim, ŠimićBeljo Ljubičić, koji igra odlično u LASK-u, mislim da ti igrači u budućnosti mogu biti ti igrači. 


Za kraj je otkrio vidi li sebe na izborničkoj funkciji:


- Spreman sam. Nakon 15 godina trenerske karijere, moram biti spreman. Prošao sam sve i svašta, ali trenutno sam fokusiran na klupski nogomet i vidim se u svakodnevnom radu s momčadi. Hoće li doći jednog dana poziv reprezentacije? To će vrijeme pokazati, naravno da bi i meni kao i svakom hrvatskom treneru to bila velika čast.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!