UEFA pokrenula postupak, Rumunjima prijeti žestoka kazna!

15.09.2023.

22:10

Autor: M.Š./Hina/HRT

Poruke s tribinama stadiona u Bukureštu

Poruke s tribinama stadiona u Bukureštu

Foto: George Calin / Photos via REUTERS

Europska nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je postupak protiv Rumunjskog nogometnog saveza, a nakon izgreda koji su se dogodili u Bukureštu na kvalifikacijskoj utakmici za EURO između Rumunjske i Kosova.

Skoro sat vremena trajao je prekid na spomenutom susretu u kojem je domaćin kasnije slavio 2-0.

Ogled je prekinut u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent "Kosovo je Srbija", ali i zbog povika istog sadržaja te bacanja pirotehničkih naprava na teren.

Tijekom intoniranja gostujuće himne stadionom se orilo "Srbija, Srbija", nakon čega su uslijedili slični povici.

Reprezentativci Kosova su u 18. minuti napustili travnjak, a vratili su se nakon što se uzavrela atmosfera smirila te je ispražnjen dio tribine gdje su bili najžešći domaći navijači.

Rumunjski nogometni savez sigurno će se suočiti sa žestokom novčanom kaznom, a vjerojatno će rumunjska reprezentacija morati odigrati utakmicu ili utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama.

Neki rumunjski mediji pišu i da bi možda mogli za zelenim stolom izgubiti utakmicu koju su rezultatski dobili 2:0 ili da će im biti oduzeti bodovi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!