Prva faza prodaje ulaznica za EURO 2024. počinje 3. listopada

12.09.2023.

19:12

Autor: A.V./HRT/Hina

Trofej Europskog prvenstva

Trofej Europskog prvenstva

Foto: Ilustracija / Shuttersock

Prva faza prodaje ulaznica za Europsko nogometno prvenstvo 2024. u Njemačkoj počinje 3. listopada, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Od 3. listopada 2023. u 14:00 sati počinju prijave za ulaznice za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Proces prijava za ulaznice bit će omogućen na službenoj stranici Europskog prvenstva, do 26. listopada 2023. godine, a na raspolaganju će biti više od 1.2 milijuna ulaznica.

Navijači već sada na istoj stranici mogu otvoriti svoj račun, a cijene ulaznica kretat će se od 30 eura naviše, pri čemu će milijun ulaznica biti dostupno za manje od 60 eura.

Dobitnici ulaznica bit će određeni ždrijebom, a svi će navijači imati jednaku šansu, bez obzira na datum i vrijeme prijave unutar zadanog roka. Moguća je prijava za najviše četiri ulaznice po utakmici, te za najviše jednu utakmicu po danu. 

Za svaku će utakmicu na raspolaganju biti i ulaznice za osobe s invaliditetom.

Navijači koji ne uspiju kupiti ulaznice, automatski će biti uvršteni u program "Fans First" te će biti prvi obaviješteni o eventualnoj daljnjoj dostupnosti ulaznica. 

Sljedeća faza prodaje ulaznica počet će nakon ždrijeba završnog turnira Europskog prvenstva 2. prosinca, u suradnji s nacionalnim savezima, kada će u prodaju biti pušteno još milijun ulaznica. 

Na službenoj stranici Europskog prvenstva za prodaju ulaznica bit će u proljeće 2024. godine otvorena i službena platforma za preprodaju ulaznica, kako bi navijači na siguran način mogli kupiti ulaznice od drugih navijača.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj održava se od 14. lipnja do 14. srpnja 2024. godine u gradovima domaćinima Berlinu, Kölnu, Münchenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dortmundu, Leipzigu, Gelsenkirchenu, Stuttgartu i Düsseldorfu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!