HNS i Turski nogometni savez potpisali sporazum o suradnji

Hrvatski nogometni savez i Turski nogometni savez potpisali su Sporazum o suradnji, objavio je HNS.

Sporazum koji su potpisali predsjednici Davor Šuker i Nihat Ozdemir odnosi se na dvogodišnje razdoblje u kojem će NS Hrvatske i Turske surađivati na razvoju snažnih odnosa dvaju Saveza, promociji i razvoju nogometa u administrativnim i tehničkim segmentima, zaštiti nogometnih vrijednosti i tradicije te promidžbi uloge nogometa kao važnog društvenog instrumenta u razvoju međunarodnih odnosa i solidarnosti.

Aktivnosti predviđene Sporazumom uključivat će razmjenu iskustava i stručnosti na područjima edukacije trenera i sudaca, razvoja mladih igrača, provedbe VAR sustava, kondicijske pripreme sudaca, organizacije natjecanja, razvoja nogometne infrastrukture te drugih tehničkih i administrativnih pitanja.

- Ovaj Sporazum potvrda je dugogodišnjeg prijateljstva i dobrih odnosa naših dvaju saveza. Vjerujem da ima prostora za još bolju suradnju u budućnosti, a ovo je još jedan pravi korak u tom smjeru, poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

- Hrvatska je važna nogometna zemlja i ima nogometnu kulturu koja će nam doprinijeti. Zajednički rad na administrativnim i tehničkim temama bit će produktivan za oba saveza. Ovom suradnjom ponovno pokazujemo važnost univerzalne uloge nogometa u svijetu, izjavio je predsjednik TFF-a Nihat Özdemir.

Prvi dopredsjednik TFF-a i Šukerov kolega iz Uefinog Izvršnog odbora, Servet Yardmc, također je izrazio zadovoljstvo potpisanim Sporazumom.

- Ovaj dogovor omogućit će objema zemljama nastavak razvoja nogometa. Imamo dobre odnose s Hrvatskom već duže vremena, a sada smo to formalizirali. Hrvatska je dokazala svoju snagu igrajući finale posljednjeg Svjetskog prvenstva te je izuzetno uspješna u razvoju mladih igrača. Mi također imamo talentiranu nogometnu naciju, a sada možemo ići naprijed zajedno. Vjerujem da ćemo zajedničkim djelovanjem i projektima učiniti puno za razvoj nogometa u obje zemlje, poručio je Yardimci.