Salahova donacija rodnom selu za oboljele od Covida-19

Napadač engleskog prvaka Liverpoola Mohamed Salah donirao je kisik i hitnu pomoć svom rodnom selu u egipatskoj regiji Gharbia, pomažući mještanima da liječe oboljele od Covida-19 dok se zemlja bori s drugim valom zaraze.

I sam Salah je bio pozitivan na koronavirus u studenom prošle godine.

- U dobrotvornoj zakladi Mohamed Salah imamo 14 boca s kisikom. Tu su da pomognu ljudima u selu Nagrig (Salahovom rodnom mjestu), kao i onima iz okolnih sela, rekao je Hassan Bakr, voditelj dobrotvorne organizacije.

Bakr isporučuje spremnike s kisikom izravno u domove pacijenata.

- Imamo i ambulantnu jedinicu koju je izgradio Mohamed Salah, a koja djeluje od srpnja 2020. To nam je također pomoglo tijekom širenja koronavirusa, prilikom prijevoza pacijenata u izolacijske bolnice, dodao je.

Salah održava duboke veze s malim, siromašnim selom u kojem je odrastao, nekih 130 kilometara sjeverno od Kaira, i svake godine donira oko 64.000 američkih dolara dobrotvornoj zakladi koja nosi njegovo ime.

U Egiptu je zabilježeno 150.753 zaraženih i 8.249 smrtnih slučajeva od početka pandemije prije više od deset mjeseci. Međutim, zdravstveni službenici tvrde da je stvarna brojka vjerojatno puno viša zbog relativno niske stope testiranja na koronavirus i izuzimanja rezultata privatnih testova.