Uvjerljiva pobjeda hrvatskih vaterpolista, Grčka pobjednik turnira

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nastup na europskom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Debrecenu završila na sedmom mjestu, nakon što je u nedjelju svladala Francusku sa 17-5 (4-0, 4-1, 5-2, 4-2).

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Luka Bukić, Loren Fatović i Maro Joković s po tri pogotka.

Hrvatski vaterpolisti vraćaju se u domovinu, a sljedeće okupljanje je 25. siječnja u Rijeci. Tada počinju završne pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu koji je na rasporedu od 14. do 21. veljače.

Vaterpolisti Grčke osvojili su europski kvalifikacijski turnir za završnicu Svjetske lige nakon što su u finalu u Debrecenu pobijedili Crnu Goru 12-7. Sve je praktički bilo riješeno nakon prve dvije četvrtine u kojoj je Grčka daleko bolju igru okrunila vodstvom 7-3.

Grčku je do pobjede predvodio Ioannis Fountoulis s tri gola, dok je suparničkim redovima najefikasniji bio Aleksandar Ivović također, s tri gola.

Plasman na završni turnir Svjetske lige koji se igra u Gruziji, osim Grčke i Crne Gore izborila je i reprezentacija Italije, koja je u susretu za treće mjesto pobijedila Španjolsku sa 9-8.

Kod Talijana prvi strijelac je bio Echenique Gonzalo s tri gola, koliko je zabio i Blai Mallarach kod Španjolaca.

Ranije danas, u borbi za peto mjesto Srbija je pobijedila Mađarsku sa 9-7.