Biatlon: Laegreid predvodio trostruko slavlje Norvežana

Norveški biatlonci su još jednom zaposjeli pobjedničko postolje, a na vrhu subotnje dohvatne utrke u njemačkom Oberhofu našao se 23-godišnji Sturla Holm Laegreid, koji je tako stigao do svoje četvrte pobjede u ovoj sezoni.

Laegreid je do trijumfa stigao nakon što je u petak bio treći u sprintu, a na četiri gađanja u dohvatnoj utrci pokazao je više preciznosti i koncentracije od ostalih najbližih konkurenata, većinom sunarodnjaka.

Odluka je pala na zadnja dva gađanja, gdje je Laegreid jednom bio neprecizan. Drugoplasirani Johannes Dale je na zadnjem gađanju promašio dvaput, a Tarjei Boe čak triput, čime je izgubio pobjedu koja mu je bila na dlanu i morao se zadovoljiti trećim mjestom.

Njegov brat, pobjednik sprinta i najbolji svjetski biatlonac, Johannes Thingnes Boe, na predzadnjem je gađanju imao čak četiri promašaja, ukupno čak sedam, ali je svojim trkačkim sposobnostima uspio doći do cilja kao osmi.

Četvrti je u Oberhofu bio Francuz Claude, peti Talijan Hofer, a šesto je mjesto osvojio slovenski reprezentativac Jakov Fak koji je imao samo jedan promašaj i to na posljednjem gađanju. Sa svih 20 pogodaka nekadašnji hrvatski olimpijac bi konkurirao za mjesto na postolju.

Nakon 11 natjecanja u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Johannes Thingnes Boe sa 522 boda, drugi je Laegreid sa 481, a treći Dale sa 434. Fak je na devetom mjestu sa 337 bodova.

U nedjelju su u Oberhofu na rasporedu mješovite štafetne utrke.