Zubčić: Izvukao sam maksimalno iz sebe

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto na veleslalomu u Adelbodenu s 1.26 sekunde zaostatka za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom. Treći je bio Švicarac Loic Meillard (+1.65).

➡️ Fenomenalni Zubčić ponovno drugi u Adelbodenu!

Nakon jučerašnjeg drugog mjesta i onog prošle godine, to je treće drugo mjesto za Zubčića u Adelbodenu u veleslalomu.

- Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške, rekao je Zubčić.


Veliku pauzu, od pola sata, prije prve vožnje imao je hrvatski skijaš zbog teškog pada Amerikanca Tommyja Forda.

- Mislim da je bilo 25 sekundi prije mog starta, a zatim su mi rekli "Stop". Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan sa skijanjem, rekao je Zubčić.

Ispred Zubčić ponovno je bio samo sjajni Francuz Pinturault.

- Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje, zaključio je Zubčić.

Dobri rezultati Filipa Zubčića čine velikim optimistom uoči nedjeljne utrke u Adelbodenu:

- Slalom je nova šansa. Dobra najava je bila na Sljemenu. Mislim da i sutra možete očekivati odlične rezultate od nas četvorice.

Uz pogodne vremenske uvjete i dobro pripremljenu stazu, hrvatski predstavnici s višim startnim brojevima (Vidović, Kolega) imat će priliku dokazati da Sljeme nije bio samo njihov trenutak inspiracije već dokaz stvarne vrijednosti.

Prva vožnja je na rasporedu u 10.30 sati, a druga u 13.30.