Bivši trener Hajduka preuzeo Goricu

Nakon što se HNK Gorica u subotu rastala s Valdasom Dambrauskasom, već u nedjelju novim trenerom imenovan je Siniša Oreščanin (48). Ugovor je potpisan do ljeta 2022. godine, s mogućnošću produljenja na još godinu dana, objavio je prvoligaš iz Velike Gorice.

➡️ Goricu napustili trener Dambrauskas i sportski direktor Nikoličius

Oreščanin iza sebe ima igračku karijeru u kojoj je nosio dresove Sesveta, Ljubuškog, Dugog Sela, TŠK-a, ZET-a, Maksimira, Lučkog... Trenersku karijeru započeo je kao 27-godišnjak u omladinskoj školi NK Sesveta, gdje je bio i voditelj omladinske škole te trener prve momčadi. S mlađim uzrastima radio je i u školi NK Zagreba, a zatim i GNK Dinama, Al Nassra i HNK Hajduka.

Trener prve momčadi Hajduka bio je od studenog 2018. do srpnja 2019. godine, pri čemu je ostao zapamćen kao Hajdukov trener s najboljim prosjekom osvojenih bodova u 1. HNL od hrvatske samostalnosti.

Novi korak u njegovoj trenerskoj karijeri bit će HNK Gorica, u kojoj će surađivati sa svojim pomoćnikom Goranom Rosandom, ali i cijelim dosadašnjim stručnim stožerom - Sašom Sabljakom, Krešimirom Šošom, Sinišom Klafurićem, Josipom Paušićem i Filipom Borakom.

Prvi trening s novom momčadi Oreščanin će imati već sutra, a debi na klupi Gorice 19. siječnja na gostovanju kod Istre 1961.

O neočekivanoj promjeni trenera i odlasku sportskog direktora Nikoličiusa te odrazima ovakvog raspleta na stabilnost kluba, predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko govorio je u emisiji Sport i glazba Hrvatskoga radija. Razgovor možete poslušati u nastavku: