Goricu napuštaju sportski direktor i trener

Litavski nogometni stručnjak Mindaugas Nikoličius više nije sportski direktor HNK Gorice. Do prekida suradnje došlo je sporazumno, na zahtjev gospodina Nikoličiusa, a klupu Gorice napušta i trener Dambrauskas.

Litavski partner HNK Gorice dao je suglasnost Nikoličiusu za raskid suradnje. Trener Dambrauskas ide u Ludogorec kako je i najavljeno, a Nikoličius će uskoro odlučiti o svojoj budućnosti.

- Zahvaljujemo gospodinu Nikoličiusu na tri godine suradnje i doprinosa našem klubu. Nažalost, nismo imali načina kako bismo ga odgovorili od njegove odluke da ode s pozicije sportskog direktora HNK Gorice. Želimo mu puno uspjeha u nastavku sportske i profesionalne karijere, izjavio je Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorice.

Ime novog trenera koji bi trebao preuzeti klupu Gorice još nije poznato. 

Valdas Dambrauskas je u Goricu stigao u veljači 2020. godine te se pokazao kao sjajan stručnjak, u 30 utakmica je upisao 16 pobjeda te osam remija i odveo Goricu do trenutno trećeg mjesta.

Ludogorec ima devet naslova prvaka Bugarske, te 12 igrača u reprezentaciji Bugarske. Trenutno su nakon 16 kola na prvom mjestu bugarskog prvenstva s 39 bodova, šest više od prvog pratitelja Lokomotiv Plovdiva.